fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana va consolidar en 2020 la reducci贸 del per铆ode mitj脿 de pagament als prove茂dors

Borriana va consolidar en 2020 la reducci贸 del per铆ode mitj脿 de pagament als prove茂dors

Reducci贸 que es va aplicar a l’abonament de factures que van ascendir a un import total de 13.289.600 euros.

L’Ajuntament de Borriana va consolidar durant 2020 la reducci贸 del per铆ode mitj脿 de pagament a prove茂dors, fins i tot amb la crisi sanit脿ria provocada per la pand猫mia del coronavirus, fins arribar al voltant de 15 dies. Reducci贸 que es va aplicar a l’abonament, durant l’any passat, de factures que van ascendir a un import total de 13.289.600 euros, segons ha explicat la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius.

Rius ha assegurat que les factures de l鈥檃ny passat 鈥渆s van continuar tramitant, com sempre, amb la major dilig猫ncia鈥 per a poder pagar-les dins del per铆ode legal que marca la Llei de Morositat, 鈥渕olt per davall dels 30 dies despr茅s de donar la conformitat a la factura i poder aix铆 mantindre els per铆odes de pagaments鈥.
Dins del full de ruta en la gesti贸 econ貌mica del consistori, ha manifestat la regidora d’Hisenda, s’han tramitat amb celeritat les despeses i l’aprovaci贸 de les factures perqu猫 els fons 鈥渁rribaren com m茅s prompte millor als aut貌noms i a les empreses que treballen per a l’Ajuntament, i dotar-los r脿pidament de liquiditat en un exercici dif铆cil per a molts sectors pels efectes negatius de la pand猫mia鈥.

D’aquesta forma, ha continuat l鈥檈dil d’Hisenda, 鈥渆l consistori promou que els sectors econ貌mics locals puguen cobrar els serveis prestats dins del termini i en la forma escaient, i contribueix al fet que els aut貌noms i les xicotetes i mitjanes empreses que treballen per al consistori tinguen liquiditat en aquesta dif铆cil situaci贸鈥.
En cap dels quatre trimestres de 2020 es va arribar als 20 dies de mitjana per als pagaments鈥, ha destacat Rius, per davall dels trenta dies establits per la Llei de Morositat, i ha subratllat especialment l’煤ltim trimestre, en qu猫 el pagament a prove茂dors per part de l’Ajuntament es va situar en una mitjana de 8,9 dies.
Sobre aquest tema, ha valorat que la din脿mica en els 煤ltims anys del pagament a prove茂dors suposa a judici seu 鈥渦n factor m茅s per a la millora i enfortiment de diferents sectors econ貌mics locals, ja que en tot moment han pogut cobrar els serveis prestats al consistori dins del termini i en la forma escaient, amb la qual cosa la confian莽a i la capacitat de gesti贸 entre empreses i Ajuntament tamb茅 ha anat clarament en augment鈥.

Durant el primer trimestre, fins al 14 de mar莽 que va comen莽ar l’estat d’alarma i el confinament domiciliari, el consistori va relacionar factures per un import d’1.622.012euros, mentre que en l’Estat d’Alarma es van aprovar relacions de factures per 3.313.632 euros.

Per a Cristina Rius, la falta d’activitat durant els 99 dies de confinament va influir en la despesa municipal 鈥渋 va ser major la quantitat facturada en la segona meitat de l’exercici鈥, per la qual cosa van ser 8.353.956 euros, el que es va pagar amb posterioritat a juny 2020.
Des de casa amb el teletreball, ha destacat Cristina Rius, el personal municipal 鈥渘o va cessar en la seua comesa de tramitar les factures i les prestacions b脿siques d’alimentaci贸, entre altres tasques鈥, amb la finalitat que el consistori continuara en 鈥渓a mateixa l铆nia de pagament immediat鈥 i, d’aquesta forma, 鈥渃ontribuir a alleujar els efectes de la crisi econ貌mica i social provocada per l’emerg猫ncia sanit脿ria de la Covid 19鈥.

En definitiva, la responsable municipal d’Hisenda ha manifestat que el balan莽 de pagament a prove茂dors de l鈥檃ny passat suposa 鈥渦n bon exemple de la gesti贸 que durant els 煤ltims 6 anys s’ha dut a terme des de l’equip de govern, i en els diferents departaments implicats en la gesti贸 econ貌mica municipal鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.