fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana viurà enguany unes falles especials que faran història

Borriana viurà enguany unes falles especials que faran història

El consistori presenta el programa del 8 al 12 d’octubre que inclou actes com la plantà dels monuments, mascletaes, l’ofrena i la cremà.

L’Ajuntament de Borriana ha presentat el programa per a les Falles de 2021, unes festes especials que segons ha manifestat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, “passaran a la història” després d’any i mig de pandèmia i de restriccions sanitàries.

Del 8 al 12 d’octubre, en unes dates excepcionals, la ciutat vibrarà amb els tradicionals actes fallers, com ara la plantà de monuments, l’ofrena, les mascletaes o la cremà, però sempre “atenent a les recomanacions sanitàries”, ha precisat Molina.

Sobre aquest tema, la regidora de Falles, que ha donat a conèixer el programa festiu, ha explicat que les mesures i horaris per a les festes “estan basats en el decàleg de normes i conductes que es va pactar en la mesa de negociació entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i les entitats i municipis falleres, en la qual Borriana va estar representada en la persona de Salvador Doménech, president de la Federació de Falles, i a qui cal agrair la seua dedicació i esforç”.

Així, “els actes es plantegen a l’aire lliure i evitant en tot moment les aglomeracions”, ha explicat Sara Molina. Entre aquestes mesures, ha destacat “el desdoblament dels castells, la protecció perimetral de la cremà amb doble tancat per a separar les comissions del públic, la ubicació de cada comissió en llocs específics per a evitar aglomeracions durant la mascletà o el coordinador covid que tindrà cada comissió”.
De manera que s’han organitzat unes Falles segures que, segons ha expressat Molina, “en el pla econòmic són necessàries per al comerç de la ciutat i des d’una perspectiva cultural i emocional també era imprescindible tancar aquest capítol del cicle faller”.
Quant al programa, Molina ha assegurat que “no hi ha millor manera de començar aquestes Falles que amb el merescut homenatge a Pepet dissabte que ve, 25 de setembre, quan serà distingit com a fill predilecte, en un acte que va haver de ser posposat per la pandèmia”.

D’altra banda, el pròleg oficial d’aquestes festes s’escriurà el diumenge 26, quan oficialment s’iniciaran les Falles 2021. El dia 26, a partir de les 19 hores, les reines acompanyades de les corts d’honor i de les dames de la ciutat recorreran els sectors fallers, en els quals se sumaran les diferents comissions falleres, per a finalitzar tots amb l’Anunci de la festa des de l’Ajuntament. Així mateix, en aquesta ocasió, en lloc del tradicional pregó, les 19 falles actuaran coralment com si foren 19 pregoners, a través d’un vídeo que s’estrenarà a la plaça Major.

Enguany no podrà ser el multitudinari acte d’anunci des del balcó de l’Ajuntament, però els veïns i veïnes de la ciutat podran seguir l’acte des del canal de televisió Borriana Teve i des de les xarxes socials. Per a acabar, es llançarà un castell de focs artificials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.