fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Cabanes es suma al reciclatge de l’oli de cuina

Cabanes es suma al reciclatge de l’oli de cuina

Ana Belén Siurana: “Estem donant solució a un problema comú en moltes habitatges on tenim oli usat i no sabem ben bé que fer amb ell”

L’Ajuntament de Cabanes s’ha sumat aquesta setmana al reciclatge de l’oli gastat o oli de cuina. Una acció, segons explica la regidora d’Infraestructures Municipals Ana Belén Siurana, “per donar solució al problema que es pateix a la majoria de habitatges on aquest residu s’acumula en pots de vidre o de plàstic als armaris sense saber ben bé què fer amb ell”. De moment s’han col·locat dos contenidors de recollida d’oli usat a la zona de les escoles – enfront de les pistes de frontó – i al carrer Ausiàs March – darrere de la residència per a gent gran, al costat de la placeta del cronista Guillem Andreu. Un altre contenidor es situarà a la zona de les Escoles Velles en un lloc que encara no s’ha determinat.

Fins ara molts veïns es desplaçaven a llançar l’oli usat a l’ecoparc, aquests nous contenidors s’han situat en punts escollits perquè tots els veïns del poble en tinguen un dins la seua zona. L’ús dels contenidors per al reciclatge de l’oli és molt senzill. Només cal col·locar l’oli gastat en un recipient de plàstic que no supere els 5 litres de capacitat, tapar-lo bé i llançar-lo al contenidor. L’empresa responsable del reciclatge els buidarà a mesura que es vagen omplint, de fet, si es detecta algun problema amb els recipients o es veuen plens hi haurà un telèfon a disposició dels veïns perquè puguen notificar qualsevol incidència. Llançar l’oli domèstic usat per l’aigüera pot causar un greu impacte en el medi ambient, ja que un únic litre d’oli pot contaminar mil litres d’aigua. A més a més, causa embussos a les canonades i fa que augmenten les plagues a les clavegueres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.