fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 acosta el reciclatge d’org脿nica a 157.000 ve茂nes i ve茂ns

Castell贸 acosta el reciclatge d’org脿nica a 157.000 ve茂nes i ve茂ns

La campanya ‘Un marr贸 de tots’ arriba tamb茅 a m茅s de 400 comer莽os i establiments hostalers i a vora 30 entitats ve茂nals dels sis districtes.

L’Ajuntament de Castell贸 ha fet arribar a 156.910 de ciutadanes i ciutadans informaci贸 sobre l’煤s de contenidor marr贸 i la correcta gesti贸 de les restes org脿niques que s’hi depositen. Aix铆 ho indica el balan莽 de l’煤ltima fase de la campanya ‘Un marr贸 de tots’, mitjan莽ant la qual l’脿rea de Reciclatge i Gesti贸 de Residus del consistori ha acostat informaci贸 i recursos per afavorir la separaci贸 d’esta fracci贸 tant a les cases com als establiments, despr茅s de la implantaci贸 de la recollida selectiva d’org脿nica el passat setembre.

“Podem estar satisfets i satisfetes perqu猫 estem aconseguint fer els primers passos cap a una economia circular amb la col路laboraci贸 de la ciutadania”, ha explicat el regidor al capdavant de Reciclatge i Gesti贸 de Residus, Ignasi Garcia, qui tamb茅 ha destacat que “encara queda molta feina per fer” i que “esta ha sigut nom茅s la primera de les moltes accions informatives que desenvoluparem a partir d’ara amb el suport de l’equip d’educaci贸 ambiental de Castell贸”. L’edil ha destacat que “cuidar l’entorn i protegir el territori 茅s un objectiu com煤 que comen莽a en l’脿mbit individual quan anem a comprar i continua a casa fins que separem el fem” perqu猫 “cada ciutad脿 i cada ciutadana 茅s una pe莽a clau en la carrera contrarellotge de l’emerg猫ncia clim脿tica”.

M茅s de 400 establiments

Aix铆 doncs, des de setembre, les agents de la campanya ‘Un marr贸 de tots’ han visitat 410 bars, restaurants, cafeteries i comer莽os vinculats a l’alimentaci贸 en tota la ciutat. Les informadores tamb茅 han compartit nocions b脿siques sobre el reciclatge de restes org脿niques en una trentena d’entitats ve茂nals dels sis districtes.

Aix铆 mateix, han organitzat un centenar de punts informatius (50 fixes i 50 m貌bils) per a explicar el tipus de restes que es llances al contenidor marr贸 i amb quin procediment, a m茅s d’informar sobre les utilitats d’aquesta fracci贸 una vegada reciclada. La campanya de bustiatge ha arribat a 50.000 llars i l’acci贸 s’ha complementat amb publicitat sobre els consells d’utilitzaci贸 dels contenidors marrons en la xarxa d’autobusos urbans i en altres suports f铆sics i digitals, amb l’objectiu d’arribar al major nombre de persones possible.

El 97,6% recicla a casa

El projecte d”Un marr贸 de tots’ ha incl貌s la realitzaci贸 d’enquestes per a l’elaboraci贸 d’estad铆stiques. Els resultats mostren que un 97,6% de les persones que han participat en el sondeig separa a casa alguna de les quatre fraccions de recollida selectiva que realitza l’Ajuntament de Castell贸. A m茅s, el 94,1% coneix quin tipus de residus es llancen al contenidor marr贸, encara que nom茅s el 40% coneix com es gestionen posteriorment a les plantes.

4,6 tones di脿ries

Des de l’activaci贸 de la recollida selectiva d’org脿nica l’1 de setembre de 2020, els contenidors acumulen una mitjana di脿ria de 4,6 tones d’estes restes. Hi ha repartits 1.100 contenidors i des de la seua instal路laci贸 s’han incrementat un 40 % les rutes de recollida. Cal destacar que meitat de la flota vehicles refor莽ada per a recollida d’estos contenidors, s贸n sostenibles i estan impulsats per gas comprimit per tal de reduir les emissions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.