fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 activa el protocol del fred per a refor莽ar l’atenci贸 i assist猫ncia a les persones sense llar

Castell贸 activa el protocol del fred per a refor莽ar l’atenci贸 i assist猫ncia a les persones sense llar

El regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, explica que davant alertes per inclem猫ncies meteorol貌giques s’amplia l’acolliment en l’alberg.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria de Benestar Social que dirigeix Jos茅 Luis L贸pez, ha refor莽at l’atenci贸 social i assistencial a les persones sense llar davant l’arribada del fred. “Des de l’Ajuntament de Castell贸 tenim establit un protocol d’inclem猫ncies meteorol貌giques en el qual es presta especial atenci贸 a les situacions d’alerta per baixes temperatures o inclem猫ncies meteorol貌giques”, ha destacat el regidor Jos茅 Luis L贸pez, qui ha visitat l’alberg municipal gestionat per C脿rites.

El protocol, incl貌s en el conveni subscrit entre l’Ajuntament de Castell贸 i C脿rites per a la gesti贸 de l’alberg, abasta fins al 30 d’abril. “Aquest protocol ens permet prestar atenci贸 social i assistencial a la persones transe眉nts i persones sense llar que resideixen en la ciutat i no disposen d’habitatge i intensificar aquesta atenci贸 coincidint amb l’arribada del fred”, apunta el regidor.

En cas d’alertes per baixes temperatures o inclem猫ncies meteorol貌giques, l’alberg municipal disposar脿 dels mitjans humans i materials necessaris per a acollir a les persones que ho sol路liciten en aquestes circumst脿ncies, segons arreplega el conveni signat entre l’Ajuntament i C脿rites. A m茅s, durant aquestes situacions l’estada en l’alberg es podr脿 estendre fins a la fi de l’alerta.

L’edil de Benestar Social ha expressat el seu agra茂ment a C脿rites “per la seua dedicaci贸 i el seu treball durant tot l’any per les persones sense sostre, una dedicaci贸 que s’intensifica en aquests mesos de tardor i hivern en els quals les persones que acudeixen a l’alberg reben la millor calidesa humana que es pot prestar”.

Aix铆 mateix, el protocol tamb茅 contempla actuacions des de l’Ajuntament o la Policia Local per a refor莽ar l’atenci贸 a persones sense llar en cas de necessitat. El responsable de l’脿rea de Benestar Social explica que “des dels centres municipals de Serveis Socials es para esment a persones sense sostre i se’ls orienta sobre com resoldre les seues necessitats b脿siques i el seu allotjament a m茅s de derivar-los, en cas que calga, a l’alberg, al menjador social o a recursos complementaris com a sanitat, ocupaci贸, etc猫tera”.

Quant a la Policia Local, s’estableix una atenci贸 durant les 24 hores del dia a les persones sense llar, que inclou la derivaci贸 als serveis socials municipals i el trasllat a l’alberg de transe眉nts quan les persones ho requereixen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.