fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 activa els grups de treball que definiran el Pla d’Acci贸 de l’Agenda Urbana

Castell贸 activa els grups de treball que definiran el Pla d’Acci贸 de l’Agenda Urbana

L’Ajuntament inicia, despr茅s del diagn貌stic, la fase d’identificaci贸 de projectes que inclour脿 el document estrat猫gic de ciutat.

L’Ajuntament de Castell贸 ha iniciat hui la fase de definici贸 del Pla d’Acci贸 de l’Agenda Urbana Local, despr茅s del proc茅s de diagn貌stic en el qual van participar agents t猫cnics i pol铆tics del consistori, aix铆 com els membres del Consell Social de la Ciutat. Es posa en marxa aix铆 l’etapa de formulaci贸 estrat猫gica i elaboraci贸 del Pla d’Acci贸, que reunir脿 de nou els cinc grups de treball que han estat participant en la primera fase (Model de Ciutat i Ordenaci贸 del Territori; Canvi clim脿tic, resili猫ncia i sostenibilitat; Cohesi贸 social, igualtat i habitatge; Economia urbana sostenible; i Innovaci贸 digital i instruments d’intervenci贸 i governan莽a), amb reunions telem脿tiques previstes fins al 12 d’abril. A m茅s, s’incorporaran en aquesta fase, en una sessi贸 planificada per al 15 d’abril, els grups d’inter茅s o stakeholders, que seran representants de l’ecosistema d’innovaci贸 de la ciutat.

“Aquestes sessions de treball se centraran en identificar, de manera preliminar i col路laborativa, els possibles projectes del Pla d’Acci贸 de Castell贸 per a aconseguir una ciutat m茅s sostenible, intel路ligent i inclusiva”, segons ha explicat l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco. Per a aix貌, s’empraran t猫cniques en l铆nia de participaci贸 que facilitaran el proc茅s de cocreaci贸, que contribuiran a la identificaci贸 de projectes estrat猫gics per al mitj脿 i llarg termini del municipi. A m茅s, l’elaboraci贸 del Pla d’Acci贸 coincideix temporalment amb el marc de finan莽ament de fons Next Generation, que representen una oportunitat clau per al futur de la ciutat.

D’aquesta manera, durant les pr貌ximes setmanes s’aniran reactivant els grups de treball, les principals funcions del qual s贸n: identificar projectes amb possibilitats de formar part del Pla d’Acci贸 de l’Agenda Urbana de Castell贸; facilitar informaci贸 de valor a l’equip consultor, en relaci贸 amb els projectes estrat猫gics ja en marxa o planificats pel consistori; participar activament en les reunions tem脿tiques de cocreaci贸 de l’Agenda Urbana, centrades en l’脿rea concreta d’especialitzaci贸 dels membres de cada equip; i validar les conclusions clau de les diferents fases del proc茅s. Per part seua, els stakeholders oferiran la seua visi贸, aportant un punt de vista estrat猫gic respecte dels principals temes i projectes relacionats amb l’Agenda Urbana Local.

脡s important destacar que l’Ajuntament de Castell贸 forma part tamb茅 juntament amb el Ministeri del grup de treball t猫cnic sobre Agenda Urbana constitu茂t per la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies (FEMP), amb l’objectiu de compartir l’experi猫ncia i metodologia en l’Agenda Urbana amb altres municipis espanyols. L’elaboraci贸 del Pla d’Acci贸 constitueix, aix铆, un pas m茅s per a continuar avan莽ant cap a un Castell贸 m茅s sostenible, inclusiu i innovador.

Leave a Reply

Your email address will not be published.