fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló activa tots els projectes del Pirecas valorats en més de 1,7 milions d’euros

Castelló activa tots els projectes del Pirecas valorats en més de 1,7 milions d’euros

López destaca el Pla de Revitalització Econòmica com a generador d’ocupació i d’oportunitats per a autònoms i pimes.

El Pla d’Inversions de Revitalització Econòmica de Castelló (Pirecas) ha activat ja la tramitació dels 46 projectes que contempla, valorats en més de 1,7 milions d’euros. Són microobres que diversifiquen la contractació pública i faciliten l’accés a autònoms, pimes i microempreses, contribuint així a la reactivació econòmica i social de la ciutat i a la generació de llocs de treball. Més de la meitat dels projectes (24) ja estan adjudicats; set d’ells amb l’acta de recepció d’obres feta, dues es recepcionaran pròximament i altres sis estan en execució o pendents de data per a l’acta de recepció d’aquests.

Entre els projectes ja finalitzats, estan els jocs biosaludables del Pau Gumbau, la instal·lació de mobiliari urbà en el barri Rafalafena, la millora de la vegetació del parc litoral, la instal·lació d’enllumenat en el pàrquing del passeig del parc litoral, la reparació de vials en el cementeri de San José, la millora en el Camí del Malvestit (en la prolongació del carrer Cabo de Finisterre) i l’adequació de punts de recollida selectiva en zones perifèriques. A més, estan pendents de recepció d’obres altres iniciatives com la col·locació d’un semàfor en l’encreuament dels carrers Botànic Cavanilles i Jesús Martí Martín o l’abalisament de la carrerassa Senillar, els camins de l’Obra, Donació i Moixeta i els entradors del Motor la Plana, entre altres.

“Continuem avançant en els projectes del Pla d’Inversions de Revitalització Econòmica per a contribuir a la reactivació econòmica i social de Castelló i a la generació de llocs de treball a través de la diversificació de la contractació pública”, ha recalcat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Pensem en el dia després de la crisi sanitària per la covid-19 i des de l’Ajuntament volem pal·liar els efectes negatius que tindrà sobre el teixit econòmic i productiu local, especialment en autònoms, pimes i microempreses”, ha explicat l’alcaldessa.

“Aquest pla de microobres es va activar a la meitat de la pandèmia, per a donar resposta a sectors afectats per la crisi sanitària i amb l’objectiu d’injectar recursos econòmics a la ciutat i fomentar l’ocupació entre autònoms, pimes i microempreses”, ha explicat el regidor d’Obres i Contractació, José Luis López. “Que després d’uns primers mesos de la seua posada en marxa, tots els projectes estiguen ja en tramitació i més de la meitat adjudicats, amb altres punts executats, és un èxit, perquè és una mostra que a través de la contractació pública podem contribuir a pal·liar els efectes socials i econòmics de la crisi sanitària que estem vivint”, ha detallat López.

Les obres s’extrauen de plans municipals, de processos participatius ja executats i de les demandes de juntes i consells de districte, i es distribueixen en quatre blocs: seguretat viària, mobilitat sostenible i accessibilitat; pla de reforma d’escoles; millora urbana; i instal·lacions municipals.

Aquest pla d’inversions en microobres es va idear després de la declaració de l’estat d’alarma i es va activar durant el confinament L’objectiu és pal·liar els efectes negatius que la crisi sanitària de la covid-19 té sobre el teixit econòmic i productiu local, especialment en autònoms, pimes i microempreses.

A més, cal recordar que arran del Pirecas, l’Ajuntament va activar una base de dades en la web municipal com un mecanisme directe perquè les diferents empreses puguen participar en els contractes menors tramitats des del consistori, aconseguint així una major rotació en la contractació pública, de manera que aquesta es diversifique i abast a més beneficiaris. Una base de dades que continua operativa, amb un enllaç directe per a inscriure’s que està situat en el perfil del contractant de la pàgina web municipal (www.castello.es) i és el següent: contractaciomenor.castello.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.