fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 actualitza el protocol d’actuacions per pluges per prevenir inundacions

Castell贸 actualitza el protocol d’actuacions per pluges per prevenir inundacions

Amparo Marco destaca que el Govern ha invertit 2,7 milions d’euros en obres hidr脿uliques en l’煤ltim any i ha intensificat els treballs de neteja i manteniment de s茅quies.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el tinent d’alcaldia d’Ordenaci贸 del Territori, Mobilitat i 脌rea Metropolitana, Rafa Sim贸, s’han reunit aquesta setmana amb els t猫cnics per con猫ixer de primera m脿 el Protocol d’actuacions per pluges 2016-2017 i repassar les actuacions que est脿 duent a terme l’ajuntament per prevenir inundacions tant en mat猫ria d’infraestructures com de neteja i manteniment de s茅quies.

El regidor d’Ordenaci贸 del Territori ha explicat els detalls del Protocol d’actuacions per pluges, que ha estat redactat pels t猫cnics municipals de l’adre莽a de Serveis Urbans, Infraestructures i Sostenibilitat i la UTE Bombeos, Vertidos y Alcantarillado Castell贸n. Aquest document es basa en l’experi猫ncia acumulada despr茅s de les pluges dels 煤ltims anys i contempla fins a 32 procediments diferents que s’han de seguir en cas de pluges i que varien en funci贸 de la quantitat d’aigua caiguda: menys de 10 litres per metre quadrat o m茅s de 30 litres i amb pluges persistents.

Quant a la inversi贸 en infraestructures, Amparo Marco ha explicat que en l’煤ltim any l’Ajuntament de Castell贸 ha invertit 2,7 milions d’euros en obres per prevenir les inundacions. Aquesta inversi贸 s’ha concretat en tres actuacions, la primera, ja finalitzada, ha estat la renovaci贸 de l’estaci贸 de bombament Verge del Carme del Grau, que ha suposat una inversi贸 de 267.000 euros i que permet que el Grau afronte amb majors garanties episodis de fortes pluges ja que la nova estaci贸 minimitza les inundacions al centre, en concret a l’entorn dels carrers Alcocebre i Eivissa, i de les places Pintor Porcar i Verge del Carme. I les altres dues actuacions, que finalitzaran en les properes setmanes, s贸n dues importants obres hidr脿uliques per reduir el risc d’inundacions en la Marjaler铆a i el Grau: l’ampliaci贸 de l’alleujament de la s茅quia de la Plana, amb un pressupost d’1.380.000 euros i l’ampliaci贸 de l’alleujament de la s茅quia de L’Obra, que suposa una inversi贸 de 686.000 euros. Unes obres que beneficiaran de forma directa al 50% de la poblaci贸 de la Marjaler铆a.

En aquest sentit, Marco ha recordat que el Govern Local tamb茅 ha realitzat les gestions necess脿ries perqu猫 la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Clim脿tic i Desenvolupament Rural pressuposte les obres del col路lector de la Primera Travessera per al proper any.

Per la seua banda, Rafa Sim贸 tamb茅 ha detallat els treballs de neteja i manteniment de s茅quies que realitzen, de forma sistem脿tica, 19 operaris de les brigades municipals, dividits en diversos equips, al llarg dels m茅s de 33 quil貌metres de s茅quies amb qu猫 compta el terme municipal. L’edil ha explicat que en les 煤ltimes setmanes, i davant el risc de precipitacions, s’han intensificat les labors de neteja de les s茅quies, la qual cosa implica la retirada dels llots i de l’exc茅s de vegetaci贸 que proliferen tant en el ja莽 com en els marges de les mateixes, ja que la seua eliminaci贸 permet que l’aigua disc贸rrega sense obstacles, evitant inundacions i danys en parcel路les adjacents i infraestructures.

L’alcaldessa ha concl貌s afirmant que “el Govern Local est脿 realitzant un esfor莽 molt gran per minimitzar el risc d’inundacions per貌 encara queda molt per fer i al llarg d’aquest mandat continuarem invertint per avan莽ar en aquest objectiu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.