fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 acull una exposici贸 sobre l’evoluci贸 hist貌rica del tel猫fon i la globalitzaci贸 de les comunicacions

Castell贸 acull una exposici贸 sobre l’evoluci贸 hist貌rica del tel猫fon i la globalitzaci贸 de les comunicacions

‘S铆? D铆game. Breve historia del tel茅fono y m谩s’ de la Fundaci贸 Telef貌nica est脿 visitable al Planetari fins a l’11 de setembre.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell贸 i la Fundaci贸 Telef貌nica han obert l’exposici贸 ‘S铆? D铆game. Breve historia del tel茅fono y m谩s’ al Planetari de Castell贸. Aquesta, mostra una part de la hist貌ria tecnol貌gica del tel猫fon, els canvis ocorreguts del concepte de comunicaci贸 i el que han suposat en el dia a dia de la societat.
Aix铆 doncs, els visitants podran viatjar a trav茅s de la hist貌ria des del gran avan莽 que va suposar la comunicaci贸 de la veu a dist脿ncia fins als terminals m貌bils actuals a trav茅s de les peces del Patrimoni Hist貌ric Tecnol貌gic de Telef贸nica.
La regidora de Cultura, Ver貌nica Ruiz, ha participat en l’obertura de la exposici贸 junt amb el coordinador d’activitats, programaci贸 i divulgaci贸 cient铆fica del Planetari, Carles Garcia, i la Gestora de Colecciones e Itinerancias de Fundaci贸n Telef贸nica, Sandra Gutierrez, qui ha fet una explicaci贸 del contingut de tota la mostra.
Ruiz ha destacat que “es una exposici贸 molt interessant, curiosa i que despertar脿 simpatia i pertinen莽a en aquells que vulguen visitar-la”. La regidora responsable de Cultura al municipi ha ressenyat que podrem trobar “cronologia, curiositats sobre la seua invenci贸, les primeres passes a finals del segle XIX i principis del XX models i primers prototips, el desenvolupament i ampliaci贸 del servei telef貌nic, la globalitzaci贸 de les comunicacions, distints aparells i alguns de col路leccionista, els nous est脿ndards a partir dels 80, els tel猫fons p煤blics i els primers tel猫fons m貌bils”. De fet, durant la visita tamb茅 s’ha posat de relleu el paper de les primeres dones operadores, les quals complien una tasca clau per al desenvolupament del servei telef貌nic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.