Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló adaptarà el protocol antidesnonaments a la nova moratòria estatal

Castelló adaptarà el protocol antidesnonaments a la nova moratòria estatal

La Regidoria d’Habitatge espera que el Govern incloga també els desnonaments per lloguer en situacions de vulnerabilitat d’habitatges de grans propietaris.

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló revisarà el protocol antidesnonaments signat amb l’Audiència i el Col·legi de Procuradors per a adaptar-lo a la nova moratòria estatal per a llars vulnerables anunciada pel Govern central.

El departament que dirigix María Jesús Garrido subratlla que una vegada es concrete les condicions de la moratòria iniciarà els tràmits per a adequar el protocol que el Consistori va signar en 2015. L’actual reglamentació es regix per l’última moratòria aprovada en 2015 i ajorna diversos mesos els desnonaments en casos de famílies amb problemes econòmics després de remetre l’àrea de Serveis Socials un informe als jutjats.

La Regidoria espera que la pròxima moratòria amplie els supòsits a les situacions per impagament per lloguer en habitatges de grans propietaris i fons d’inversió i preveu incloure en el protocol municipal a altres col·lectius ciutadans que defensen el dret de l’habitatge com poden ser el Sindicat d’Inquilins o la PAH.

Cal recordar que l’Oficina Municipal d’Habitatge va rebre en 2019 un total de 134 procediments de desnonament en Castello ciutat, dels quals 114 van ser per impagaments de lloguer, 12 per execucions hipotecàries i 8 per usurpació. Dels 134, 77 van ser paralitzats de manera provisional d’acord amb la moratòria estatal.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, també destaca la decisió anunciada pel Govern central de permetre als ajuntaments que regulen el preu màxim del lloguer en barris de ciutats on s’ha disparat, en les denominades zones tensionades.

Subratlla que estes polítiques de control de preus es realitza “en països del centre i nord d’Europa com Alemanya, Dinamarca o Àustria”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.