fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 adjudica les obres de restauraci贸 de les fa莽anes de l’Ajuntament per 400.000 euros

Castell贸 adjudica les obres de restauraci贸 de les fa莽anes de l’Ajuntament per 400.000 euros

La rehabilitaci贸 respectar脿 al m脿xim l’arquitectura de la fa莽ana principal del Palau Municipal que es troba en unes condicions de deterioraci贸 evidents.

L’Ajuntament de Castell贸 ha adjudicat les obres de restauraci贸 de les fa莽anes del Palau Municipal per un import de 402.000 euros i un termini d’execuci贸 de tres mesos. Aquesta licitaci贸 va eixir inicialment per un import de 470.000 euros pel que la seua adjudicaci贸 ha suposat un estalvi de prop de 70.000 euros per a les arques municipals.

La intervenci贸 que es projecta es concretar脿 en la rehabilitaci贸 i restauraci贸 de les fa莽anes del Palau Municipal de Castell贸 de la Plana, responent al principi de m脿xim respecte a l’edifici, a la seua arquitectura i a la seua repercussi贸 com a emblema de la ciutat, per a facilitar la seua percepci贸 com a lloc de trobada oberta i de comunicaci贸 entre els ciutadans i la instituci贸 municipal.

La fa莽ana principal de l’edifici es troba actualment en unes condicions de deterioraci贸 evidents, hagut de sobretot a la seua antiguitat, localitzaci贸, caracter铆stiques dels materials emprats en la seua construcci贸 i actuacions incontrolades a les quals ha sigut sotmesa. En la resta de fa莽anes no s’observen en general patologies de consideraci贸, excepte l’estat de la fusteria, alguns desperfectes localitzats en el revestiment dels murs i la pres猫ncia d’elements impropis.

Despr茅s de l’estudi de les caracter铆stiques arquitect貌niques i de les patologies observades visualment en l’edifici, els t猫cnics han decidit executar una intervenci贸 que comprendr脿 les seg眉ents operacions: eliminaci贸 de tots els elements impropis actualment existents en les fa莽anes, com a claus, canaletes, cables, focus, armaris i quadres el猫ctrics, sistema de protecci贸 contra el posat de colomes, elements decoratius, etc猫tera; neteja i consolidaci贸 dels paraments i elements petris, pr猫via pre-consolidaci贸 en les zones que ho requerisquen, amb aplicaci贸 dels tractaments necessaris, cosit d’esquerdes i segellat de juntes, reposici贸 d’elements o volums perduts i aplicaci贸 de tractaments de protecci贸; substituci贸 de l’esquerdejat amb morter de ciment de les fa莽anes laterals per un nou revestiment m茅s d’acord amb les caracter铆stiques de l’edifici, aix铆 com dels balustres prefabricats de formig贸 per altres nous de pedra calc脿ria; i substituci贸 de totes les finestres i portes balconeres, de fusta o d’alumini, existents en els buits de les fa莽anes i dels acristallaments corresponents, amb eliminaci贸 de les persianes actualment instal路lades, la funci贸 de les quals de protecci贸 solar es confiar脿 ara al nou acristallament a instal路lar.

D’altra banda es modificar脿 parcialment el sistema de climatitzaci贸 de l’immoble, substituint les unitats exteriors visibles des de l’exterior, s’instal路lar脿 un nou sistema d’il路luminaci贸 de les fa莽anes, basat en criteris actuals i amb els seus elements adequadament dimensionaments per a posar en relleu els seus valors sense alterar el seu aspecte; i es procedir脿 a la substituci贸 del sistema actualment instal路lat per a evitar el posat de colomes.

Des de l’equip de govern han mostrat la seua satisfacci贸 per l’adjudicaci贸 i l’imminent inici de les obres i han destacat que estem parlant d’un edifici declarat BIC (B茅 d’Inter猫s Cultural), protegit per la normativa urban铆stica municipal i que enguany ha complit 300 anys. “El Palau Municipal es troba en un estat de conservaci贸 deficient i no podem permetre que seguisca deteriorant-se per m茅s temps. Castell贸 no 茅s una ciutat amb un gran patrimoni arquitect貌nic i el que tenim hem de cuidar-ho i posar-ho en valor” han explicat.

Cal recordar que aquesta actuaci贸 se suma a l’adequaci贸 que s’ha realitzat de l’edifici nou de l’Ajuntament, unes obres que que han incl貌s la pintura de la fa莽ana, la neteja de les escultures i l’arranjament de la fusteria de finestres i balconades, on tamb茅 s’han instal路lat jardineres amb geranis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.