fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 adverteix de sancions de 3.001 euros a 600.000 euros si s’incompleix el decret de suspensi贸 dels actes de la Magdalena

Castell贸 adverteix de sancions de 3.001 euros a 600.000 euros si s’incompleix el decret de suspensi贸 dels actes de la Magdalena

La Policia Local refor莽a torns fins al dimarts i incrementa la vigil脿ncia per a vetlar per l’incompliment de l’anul路laci贸 de les festes.

L’Ajuntament de Castell贸 ha acollit aquest divendres una Junta Local de Seguretat extraordin脿ria per a abordar la situaci贸 despr茅s de la suspensi贸 de les festes de la Magdalena per Decret 4/2020 de Presid猫ncia de la Generalitat i despr茅s de les mesures aprovades pel govern municipal en la Junta de Govern Local extraordin脿ria de l’11 de mar莽 per les quals es van suspendre tots els esdeveniments i activitats previstes en el programa de festes.

El regidor de Seguretat P煤blica i Emerg猫ncies, Omar Braina, ha explicat en la junta de seguretat les sancions que es contemplen per l’incompliment de la legalitat. L’abast del decret de suspensi贸 i ajornament de les festes inclou l’anul路laci贸 de tota mena d’activitats d’alta concurr猫ncia de persones directament relacionades amb aquestes celebracions, com 茅s el cas de la Romeria dels Canyes, davant la situaci贸 d’emerg猫ncia sanit脿ria internacional.

La celebraci贸 o participaci贸 en aquests esdeveniments multitudinaris durant les dates previstes per a les festes, desobeint aix铆 el citat decret de Presid猫ncia i l’acord del Govern municipal de Castell贸 que el desenvolupa en el cas de les festes de la Magdalena, suposaria inc贸rrer en una infracci贸 en mat猫ria de salut p煤blica i de la Llei 10/2014 de Salut de la Comunitat Valenciana. Aquestes infraccions impliquen sancions que van des de 3.001 a 60.000 euros en cas d’infraccions lleus i d’entre 60.001 a 600.000 euros en infraccions molt greus.

En aquesta Junta Local de Seguretat extraordin脿ria s’han acordat tamb茅 mesurades de refor莽 per a vetlar pel compliment d’aquestes normatives. Aix铆, la Policia Local de Castell贸 ha previst refor莽ar torns des de les 14.00 hores de hui fins dimarts que ve. Tamb茅 s’incrementar脿 la vigil脿ncia per a evitar la participaci贸 de persones en un possible romiatge alternatiu i es controlar脿 la convocat貌ria d’actes multitudinaris a trav茅s de xarxes socials o altres mitjans.

En aquesta reuni贸 extraordin脿ria, tamb茅 s’ha posat sobre la taula la col路laboraci贸 de tots els representants dels col路lectius i ens festers, tamb茅 des de la federaci贸 de colles, que han confirmat a l’Ajuntament que no participaran en cap esdeveniment ni convocaran cap acte en compliment de la suspensi贸 de les festes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.