fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 agilitza les ajudes de lloguer i resol un 50% m茅s de casos en cinc mesos

Castell贸 agilitza les ajudes de lloguer i resol un 50% m茅s de casos en cinc mesos

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i l’edil Jos茅 Luis L贸pez destaquen que s’han concedit 374.190 euros en els 913 expedients resolts.

L’aposta del Govern municipal per les pol铆tiques socials s’ha tradu茂t en una major agilitat en la concessi贸 d’ajudes d’emerg猫ncia social en el que va d’any i, especialment, en mat猫ria de lloguer d’habitatges. “L’augment del pressupost i la contractaci贸 de m茅s personal administratiu s’ha tradu茂t en una major celeritat a l’hora de resoldre els expedients que beneficien directament a les fam铆lies que pitjor ho estan passant en la nostra ciutat”, ha explicat l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco.

Fins al 24 de maig, segons ha apuntat Marco, s’han resolt un 50% m茅s de casos que en el mateix per铆ode de 2015 “el que es tradueix que s’ha passat dels 243.670 euros concedits entre gener i maig de 2015 en ajudes per a lloguer als 374.190 d’enguany”. Quant al nombre de sol路licituds aprovades, s’han aconseguit les 913 en amb prou faenes cinc mesos, enfront de les 606 del mateix per铆ode l’any 2015.

“Aquestes dades reflecteixen el comprom铆s del Govern amb les fam铆lies que tenen dificultats per a arribar a final de mes, amb un increment del pressupost destinat a emerg猫ncia social i amb la dotaci贸 de m茅s personal que ajude a agilitar les tramitacions perqu猫 les ajudes arriben amb major celeritat als qui ho necessiten”, ha afegit la primera edil.

Per la seua banda, el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, ha recordat que les prestacions per l’煤s d’habitatge inclouen, a m茅s del lloguer, el pla de lluita contra la pobresa energ猫tica amb l铆nies destinades a facilitar el pagament de l’aigua, l’electricitat i el gas. “L’actual Govern va apostar per signar convenis amb les empreses subministradores de serveis b脿sics per a alleujar la situaci贸 que travessen moltes fam铆lies en la nostra ciutat i aqueixa voluntat pol铆tica s’ha tradu茂t en quasi 200 fam铆lies beneficiades entre gener i maig de 2016”.

En conjunt, sumant el lloguer i el pla de pobresa energ猫tica, la Regidoria de Benestar Social ha resolt 1.104 ajudes en els cinc primers mesos d’any “que suposen un total de 398.822,85 euros concedits enfront dels 243.670 resolts en 2015”, ha destacat l’edil Jos茅 Luis L贸pez. A m茅s, “de forma excepcional tamb茅 s’amplien per铆odes de concessi贸 d’ajudes de lloguer i es poden ampliar els per铆odes a sis mesos per a casos cronificats amb ingressos invariables i impossibilitat d’inserci贸 laboral, un fet que tamb茅 permet guanyar en efici猫ncia a l’hora de tramitar els expedients”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.