fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 alerta del risc sanitari de deixar les bosses de fem fora del contenidor

Castell贸 alerta del risc sanitari de deixar les bosses de fem fora del contenidor

Esta neglig猫ncia alentix les labors de recollida i pot implicar sancions.

La Regidoria de Reciclatge i Gesti贸 de Residus de l’Ajuntament de Castell贸 ha advertit dels perills que suposa l’aband贸 de les bosses de fem al costat dels contenidors, sense depositar-les en el seu interior. Les deixalles domicili脿ries embruten la via p煤blica per貌 tamb茅 poden suposar un risc sanitari en este context de crisi per la COVID-19 si alguna persona o alguna animal entra en contacte amb restes contaminades.

Aix铆 ho ha explicat l’edil responsable de l’脿rea, Ignasi Garcia, qui ha recordat que “tenim a m茅s de 40 professionals treballant di脿riament i exclusivament en la desinfecci贸 dels contenidors, pel que tocar-los no suposa risc si seguim les mesures d’higiene b脿siques recomanades per les autoritats sanit脿ries i ens rentem les mans abans i despr茅s de baixar el fem”. De fet, el consistori acumula prop de 8.000 desinfeccions de contenidors i papereres d’en莽脿 que es va decretar l’estat d’alarma.

Garcia tamb茅 ha alertat que esta neglig猫ncia alentix considerablement el treball del personal de neteja i el posa en risc, de manera que “茅s una q眉esti贸 de civisme i de solidaritat” depositar les bosses a l’interior dels contenidors. Els camions de recollida de c脿rrega lateral impedeixen que les bosses puguen ser depositades en el seu interior, per la qual cosa el personal de neteja ha de multiplicar els esfor莽os per a poder recollir totes les restes abandonades en la via p煤blica.

Actualment, 281 professionals treballen directament en la prestaci贸 de serveis de neteja vi脿ria i recollida de residus de la ciutat de Castell贸, organitzats en torns de dia i de nit. El personal ha rebut nombroses mostres d’agra茂ment de part de la ciutadania, un agra茂ment al qual s’ha sumat Garcia en destacar que “ara m茅s que mai veiem que esta 茅s una tasca essencial i ara, m茅s que mai, hem de fer estos xicotets gestos per a facilitar el treball a les persones que s贸n al carrer”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.