fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 ampliar脿 en prop de dos mesos la temporada de platges amb tots els serveis operatius

Castell贸 ampliar脿 en prop de dos mesos la temporada de platges amb tots els serveis operatius

La regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha explicat en FITUR que les pernoctacions de turistes nacionals i estrangers a Castell贸 ciutat han augmentat un 20% des de 2016.

Castell贸 ha iniciat avui la seva promoci贸 com a destinaci贸 tur铆stica en FITUR 2017 amb la presentaci贸 de les novetats del servei de platja per a aquesta temporada tur铆stica. La regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha explicat que un dels objectius fonamentals del Govern Local 茅s “impulsar mesures que ajuden a desestacionalitzar el sector, un sector estrat猫gic per a la nostra ciutat perqu猫 que contribueix a reactivar l’economia i a generar ocupaci贸”.

Per aconseguir-ho, l’ajuntament ha augmentat en un 26% el pressupost del Patronat Municipal de Turisme -que aquest any ser脿 d’1,3 milions- el que permetr脿 ampliar la temporada de platges des de les vacances de Setmana Santa, que aquest any se celebren a partir del 13 d’abril, fins al 30 de setembre. “Fins ara, les platges estaven equipades de l’1 de juny al 30 de setembre, amb el que estem ampliant pr脿cticament dos mesos la temporada. Durant cinc mesos, ve茂ns i turistes podran gaudir de les biblioteques del mar; els punts beb猫; els punts d’informaci贸; les passarel路les d’acc茅s a la platja; a m茅s del servei de socorrisme i salvament i diferents activitats com a concerts, tallers infantils, animaci贸, etc猫tera” ha indicat l’edil.

En aquest sentit, Patricia Puerta ha afegit que “apostar per desestacionalitzar el sector suposa tamb茅 impulsar activitats i, per aix貌, a m茅s del festival de Ioga que repetirem a l’estiu i que tant 猫xit va obtenir l’any passat amb 8.000 assistents, farem un altre en Setmana Santa, els dies 14 i 15 d’abril”.

Quant a inversions, la regidora ha explicat que es va a realitzar una important inversi贸 per adquirir nous m貌duls d’informaci贸 i serveis per a les platges; aix铆 com l’ampliaci贸 del p脿rquing d’autocaravanes, que ha tingut un gran 猫xit durant el seu primer any de funcionament amb una ocupaci贸 de 100% durant gaireb茅 tot l’any. “Una infraestructura que est脿 atraient usuaris no nom茅s de tota Espanya sin贸 de tot el continent europeu. Un turisme que viatja durant tot l’any, conformat per persones de poder adquisitiu mitj脿 alt i molt sensibilitzats amb el medi ambient, per la qual cosa, des de l’ajuntament, estem encantats d’apostar per aquesta modalitat.
Augment de turistes

La responsable de l’脿rea de Turisme tamb茅 ha volgut destacar les bones dades d’ocupaci贸 amb que s’ha tancat l’any 2016, a falta de les dades de desembre, en el qual s’han registrat m茅s de 372.000 pernoctacions a la ciutat de Castell贸, “un 20% m茅s que en 2014”. Les pernoctacions han incrementat tant en el cas de turisme nacional, passant de 226.000 a 268.000; com en el cas del turisme estranger, que ha incrementat de 84.000 a 103.000.

“Aquestes dades confirmen que anem pel bon cam铆 i per aix貌 anem a seguir treballant per convertir Castell贸 ciutat en un referent tur铆stic, perqu猫 estem conven莽uts que tenim atractius suficients per ser-ho: sol i platja, cultura, naturalesa, gastronomia, festes, tradici贸, deporti… una terra per gaudir amb tots els sentits” ha concl貌s Patricia Puerta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.