fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 anima a les fam铆lies a incloure el Peix del Grau en els men煤s nadalencs

Castell贸 anima a les fam铆lies a incloure el Peix del Grau en els men煤s nadalencs

Marco valora la campanya ‘A Nadal, peix del Grau’ de Consum per donar suport al sector pesquer local.

La Regidoria de Consum de l’Ajuntament de Castell贸, ha llan莽at la campanya ‘A Nadal, peix del Grau’ per a promocionar entre la ciutadania el consum del peix del Port i donar suport aix铆 al sector pesquer en esta temporada de Nadal. Llenguado, Sant Pere, polp, llu莽, moll i aladroc, entre altres, s贸n els principals protagonistes d’una iniciativa que pret茅n posar el valor la marca del Peix del Grau.

L’alcaldessa, Amparo Marco, recalca l’aposta municipal pel producte de proximitat i de quil貌metre 0 en el sector primari, del qual 茅s un exponent principal “el peix de les nostres aig眉es, que destaca tant per la seua qualitat i frescor, com per la seua diversitat”. Aix铆 mateix, ha animat a les fam铆lies a “aprofitar el potencial del Peix del Grau i incloure’l en les receptes nadalenques en esta 猫poca tan marcada de menjars i sopars en familiars”.

La campanya s’emmarca dins de l’estrat猫gia ‘Peix del Grau’, impulsada per la Regidoria de Consum que dirigeix Mary Carmen Ribera, amb la col路laboraci贸 de la Confraria de Pescadors de Sant Pere, que ha desenvolupat en diverses ocasions acciones per a la promoci贸 del producte. Enguany, un total de 537 majors de 30 associacions de la ciutat van visitar la llotja, el port pesquer i el Museu de la Mar per a acostar este art i promulgar el seu coneixement. A m茅s, al voltant de 400 escolars de cinc centres educatius de Castell贸 van participar en este mateix programa de visites guiades durant el curs lectiu.

En tots dos casos, l’activitat permetia veure una subhasta de peix en directe, degustar peix fresc de temporada, visualitzar un audiovisual sobre l’ofici de la pesca i l’evoluci贸 del port pesquer i aprendre sobre les diferents arts i modalitats de la pesca a trav茅s del Museu de la Mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.