fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló anima a sol·licitar ajudes públiques per a elaborar l’informe d’avaluació en edificis de més de 50 anys

Castelló anima a sol·licitar ajudes públiques per a elaborar l’informe d’avaluació en edificis de més de 50 anys

El termini de presentació de la subvenció de la Generalitat finalitza el 30 de juny.

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló anima a les comunitats de veïns i propietaris a optar a la línia de subvencions de la Generalitat Valenciana per a l’elaboració de l’informe d’evaluació d’edificis (IEEVCV), un tràmit que exigeix la legislació per als inmobles de més de 50 anys i que es complementa amb altres mesures de suport per a la rehabilitació del parc immobiliari més envellit que impulsen Consell i Ajuntament.

“Aquesta mesura s’ha desenvolupat amb retard en els últims anys pero per a 2021 existeix una convocatòria de 2 milions d’euros de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Climàtica en ajudes dirigides als propietaris per a potenciar la redacció d’aquest informe”, ha subratllat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Aquest document avalua les condicions de conservació, accessibilitat i eficiència energètica i han de passar-los els immobles de més de 50 anys i renovar-lo cada 10. La convocatòria contempla una subvenció bàsica del 20% de l’import per a totes les sol·licituds d’edificis de més de 50 anys, i una segona addicional de fins a 4.500 euros. El termini de sol·licituds finalitza el 30 de juny i l’informe ha d’estar registrat abans del 23 de juny.

La comunitat de persones propietàries o persones propietàries úniques han d’encarregar el document en professionals de l’arquitectura tècnica, aparelladores/és, o de l’enginyeria de l’edificació. La sol·licitud es fa telemàticament en www.habitatge.gva.es però qualsevol consulta es pot resoldre en la direcció territorial de la Conselleria d’Habitatge o telefonant al 964333752.

La Regidoria destaca que aquestes subvencions són “una oportunitat” per a complir amb la normativa i que les comunitats de propietaris amb edificis més antics puguen garantir i millorar les condicions d’habitabilitat, eficiència energètica i accessibilitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.