fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 anuncia una brigada de neteja canina despr茅s de la primera pregunta ciutadana al ple

Castell贸 anuncia una brigada de neteja canina despr茅s de la primera pregunta ciutadana al ple

El ple encarrega un informe de viabilitat per convertir-se en una ciutat amb sacrifici zero d’animals dom猫stics.

L’Ajuntament de Castell贸 ha estrenat el torn obert de precs i preguntes ciutadanes en el ple amb tres q眉estions relacionades amb els excrements de gossos, la remunicipalizaci贸 de serveis i la pol铆tica municipal en mat猫ria d’habitatge. Es tracta de la primera vegada en la hist貌ria de la democr脿cia en la qual els ciutadans i ciutadanes poden presentar preguntes al ple i s’avan莽a aix铆 en el proc茅s de participaci贸 i transpar猫ncia impulsat pel Govern Municipal de Castell贸. La primera pregunta s’ha centrat en les mesures que adopta l’Ajuntament de Castell贸 per netejar i educar per tenir una ciutat m茅s neta i, especialment, respecte a excrements i orinis de gossos.

La regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, ha anunciat la creaci贸 d’una brigada canina en col路laboraci贸 amb la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental per intensificar la neteja d’excrements i orins de gossos i ha detallat actuacions com l’augment dels aigualejos de carrers o la instal路laci贸 com a prova pilot de fanals amb una resina especial que repel路leix els orinis i evita la seva oxidaci贸.

A m茅s, ha explicat que s’estan instal路lant plaques en diversos parcs i places recordant les sancions per no recollir els excrements. Tamb茅 ha afirmat que s’han imposat prop de 200 multes entre lleus, greus i molt greus a propietaris de mascotes per part de la Policia Local. Finalment, ha recordat campanyes de sensibilitzaci贸 com a Cosa de 2 o la d’Adopta, no compris i altres iniciatives com els passejos c铆vics. La segona pregunta ciutadana presentada en un ple s’ha interessat per la remunicipalizaci贸 de serveis. El regidor de Gesti贸 Municipal, Antonio Lorenzo, ha respost que ja s’ha contractat un estudi per analitzar la remunicipalizaci贸 de serveis p煤blics tal com recull el Pacti del Grau.

I, finalment, un altre ciutad脿 tamb茅 ha interpel路lat al Govern Municipal per les pol铆tiques en mat猫ria d’habitatge. Sobre aquest tema, la vicealcaldessa i regidora de l’脿rea, Ali Brancal, ha reiterat el treball de l’Ajuntament per crear una borsa d’habitatges que permitisca suplir la falta d’oferta de pisos per tramitar lloguers socials. La regidora ha confiat que les bases d’aquesta borsa es podran publicar durant el proper mes de gener. “La problem脿tica 茅s complexa per貌 a Castell贸 no hi ha cap fam铆lia al carrer perqu猫 el departament de Serveis Socials est脿 plenament preparat per donar resposta”, ha assegurat. Brancal ha afirmat que l’equip de govern continua negociant amb els bancs i treballant en la q眉esti贸 per minimitzar l’impacte de la crisi entre la poblaci贸.

Moci贸 sobre sacrifici zero de mascotes

D’altra banda, el ple ha aprovat una moci贸 per la qual en el termini de sis mesos elaborar脿 els informes necessaris que analitzin la viabilitat de la implantaci贸 del sacrifici zero d’animals dom猫stics. La regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, ha explicat que s’analitzaran “tant els aspectes t猫cnics, normatius com a pressupostaris per avan莽ar cap a una ciutat lliure de sacrificis d’animals de companyia”.

Paral路lelament, Ribera ha informat que “s’establiran millors condicions de manteniment en les instal路lacions de recollida d’animals amb l’objectiu d’aconseguir una major dignificaci贸”. La regidora de Salut P煤blica ha fet aquests anuncis durant el debat de la moci贸 presentada per Ciutadans, que ha eixit endavant amb els vots de l’equip de govern i C’s, el vot en contra de Castell贸 en Moviment i l’abstenci贸 del PP.

La regidora de Salut tamb茅 ha apuntat que es coordinaran amb les associacions protectores d’animals de Castell贸 noves iniciatives, projectes i campanyes per fomentar l’adopci贸 responsable i el benestar dels animals abandonats. “En definitiva, seguirem mantenint les pol铆tiques de benestar animal impulsades des de l’inici del mandat, que han perm猫s incrementar en sis punts les donacions d’animals recollits pel servei municipal”.

Finalment, el regidor de Mobilitat, Rafa Sim贸, ha est猫s la m脿 a la resta de grups municipals per aconseguir un consens en mat猫ria de seguretat vial al debat d’una moci贸 que recollia part de les propostes contingudes en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Vial, document ja presentat en el F貌rum de Mobilitat “i l’脿mbit en el qual s’ha d’avan莽ar en aquest consens necessari en un tema tan sensible i complex com el de la seguretat vial”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.