fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló aplicarà un codi ètic i un codi de conducta a tots els empleats i càrrecs públics municipals

Castelló aplicarà un codi ètic i un codi de conducta a tots els empleats i càrrecs públics municipals

La regidoria de Transparència i Modernització introduirà millores per apropar la gestió de l’Ajuntament a tota la ciutadania.

La regidoria de Transparència i Modernització ha anunciat que aplicarà un codi ètic i un codi de conducta a tots els empleats i càrrecs públics municipals per millorar les dinàmiques de l’Ajuntament i aconseguir així beneficis en l’àmbit de la gestió i l’intercanvi d’informació entre la institució i la ciutadania. L’edil de l’àrea, Ignasi Garcia, ha explicat que “el codi ètic i el codi de conducta és un dels grans objectius de Transparència per al proper any i per a això hem d’implicar a tot el personal de la casa”.

En aquest sentit, Garcia ha assegurat que “volem desenvolupar una millora que implique tots els funcionaris i membres del ple i, per a això, comptarem amb tot el personal de la casa perquè el codi que elaborem sigui efectiu i reflecteixi la realitat del dia a dia de tots i totes”. Segons el regidor, “el codi ètic i de conducta ha de comptar amb el vistiplau dels empleats per ser un referent que permetisca treballar cap a un model de gestió pública que resulti satisfactori tant al personal com als veïns i veïnes de la ciutat”.

L’elaboració del codi ètic i el codi de conducta forma part dels grans objectius de Transparència per al proper any. El regidor de l’àrea ha anunciat que els altres reptes de cara a 2017 passen per fer públiques les agendes de tots els integrants del ple, contractar un pla de mitjans de comunicació que permeti optimitzar la informació i la publicitat institucional i donar a conèixer les factures de les despeses de representació que es registren periòdicament. Respecte a les agendes de tots els regidors, Garcia preveu que “tant la ciutadania com els mitjans de comunicació puguin conèixer l’activitat que cada representant públic duu a terme diàriament”. L’agenda estarà disponible a la web i recollirà els moviments dels integrants de l’equip de govern i de la resta de membres del ple.

“És una gran aposta de la regidoria de Transparència perquè obrirem la nostra activitat per donar-la a conèixer a aquells interessats a saber com invertim el temps des de cada àrea i departament de l’Ajuntament”, ha assegurat Garcia. L’edil ha destacat, a més, que durant 2017 es preveu donar un gran impuls a les àrees de Transparència i Modernització ja que s’implementaran tots els projectes contractats o adquirits al llarg d’aquest últim any. “Es tracta d’unes àrees que requereixen inversió i treball i a les quals en el proper any se’ls donarà un gran impuls per materialitzar tots els objectius marcats en el Pacte del Grau”, segons el regidor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.