fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 aprova les bases de la borsa d’habitatge privat per a lloguer social

Castell贸 aprova les bases de la borsa d’habitatge privat per a lloguer social

Qualsevol ve铆 o entitat que dispose d’un immoble buit pot inscriure’l en el registre de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

L’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat les bases que regiran la borsa d’habitatge municipal per a lloguer social. El projecte, que coordinar脿 l’Oficina Municipal d’Habitatge dependent de la regidoria dirigida per Ali Brancal, tracta de donar una soluci贸 integral a les situacions d’emerg猫ncia habitacional i als problemes d’exclusi贸 residencial que afecten els ciutadans.

Ali Brancal, vicealcaldessa i regidora d’Habitatge, explica que “l’objectiu principal de la borsa 茅s ampliar l’oferta municipal d’habitatges de lloguer social mitjan莽ant la posada en marxa d’un programa dirigit als propietaris d’habitatges buits i a fam铆lies o persones que no puguen accedir a un pis en condicions de mercat”. Brancal assenyala que, despr茅s de l’entrada en vigor de la Llei 2/2017, de 3 de febrer, per la funci贸 social de l’habitatge de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament pret茅n donar una soluci贸 a un problema tan greu com el de la manca d’habitatge digna per emerg猫ncia social.

En concret, podran beneficiar-se de la borsa aquelles persones o nuclis familiars els ingressos anuals dels quals siguen inferiors a 4,5 vegades l’Indicador P煤blic de Rendes d’Efectes M煤ltiples (IPREM), el que prenent com a refer猫ncia l’铆ndex d’enguany suposa uns 6.400 euros.

Qualsevol ve铆 o ve茂na de Castell贸 que dispose d’un pis buit es pot inscriure a la borsa. Nom茅s cal que l’immoble complisca uns requisits b脿sics, com que siga a habitatge lliure i amb una superf铆cie m铆nima de 60 metres quadrats 煤tils, sense incloure garatges ni trasters. La cuina ha d’estar moblada i dotada de placa de cuinar, pica, campana extractora, rentadora i frigor铆fic. Igualment, l’habitatge deu tindre bany amb inodor, lavabo i dutxa o banyera, i disposar del certificat d’efici猫ncia energ猫tica i de subministraments de llum, aigua i, opcionalment, gas. En este cas, el titular es compromet a estar al dia en els controls reglamentaris. I, evidentment, l’habitatge ha de presentar un bon aspecte general pel que fa a la neteja.

L’arrendador obtindr脿 a canvi una renda mensual limitada a un m脿xim de quatre euros per cada metre quadrat 煤til, sense que puga excedir els 400 euros. Haur脿 d’estar al corrent en el pagament de l’Impost de B茅ns Immobles (IBI) i la taxa de fem, els pagaments de la comunitat de propietaris de l’immoble, l’hipoteca i l’asseguran莽a. L’arrendador podr脿 accedir a les ajudes municipals a les quals tinga dret mentre dure el contracte.

Durant el lloguer, la durada de la qual poden pactar lliurement les dues parts, l’arrendatari pagar脿 les despeses peri貌diques de llum, aigua i gas. Si no ho fa durant dos mesos consecutius, perdr脿 el dret a gaudir de l’habitatge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.