fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló aprova les bases de la borsa d’habitatge privat per a lloguer social

Castelló aprova les bases de la borsa d’habitatge privat per a lloguer social

Qualsevol veí o entitat que dispose d’un immoble buit pot inscriure’l en el registre de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat les bases que regiran la borsa d’habitatge municipal per a lloguer social. El projecte, que coordinarà l’Oficina Municipal d’Habitatge dependent de la regidoria dirigida per Ali Brancal, tracta de donar una solució integral a les situacions d’emergència habitacional i als problemes d’exclusió residencial que afecten els ciutadans.

Ali Brancal, vicealcaldessa i regidora d’Habitatge, explica que “l’objectiu principal de la borsa és ampliar l’oferta municipal d’habitatges de lloguer social mitjançant la posada en marxa d’un programa dirigit als propietaris d’habitatges buits i a famílies o persones que no puguen accedir a un pis en condicions de mercat”. Brancal assenyala que, després de l’entrada en vigor de la Llei 2/2017, de 3 de febrer, per la funció social de l’habitatge de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament pretén donar una solució a un problema tan greu com el de la manca d’habitatge digna per emergència social.

En concret, podran beneficiar-se de la borsa aquelles persones o nuclis familiars els ingressos anuals dels quals siguen inferiors a 4,5 vegades l’Indicador Públic de Rendes d’Efectes Múltiples (IPREM), el que prenent com a referència l’índex d’enguany suposa uns 6.400 euros.

Qualsevol veí o veïna de Castelló que dispose d’un pis buit es pot inscriure a la borsa. Només cal que l’immoble complisca uns requisits bàsics, com que siga a habitatge lliure i amb una superfície mínima de 60 metres quadrats útils, sense incloure garatges ni trasters. La cuina ha d’estar moblada i dotada de placa de cuinar, pica, campana extractora, rentadora i frigorífic. Igualment, l’habitatge deu tindre bany amb inodor, lavabo i dutxa o banyera, i disposar del certificat d’eficiència energètica i de subministraments de llum, aigua i, opcionalment, gas. En este cas, el titular es compromet a estar al dia en els controls reglamentaris. I, evidentment, l’habitatge ha de presentar un bon aspecte general pel que fa a la neteja.

L’arrendador obtindrà a canvi una renda mensual limitada a un màxim de quatre euros per cada metre quadrat útil, sense que puga excedir els 400 euros. Haurà d’estar al corrent en el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i la taxa de fem, els pagaments de la comunitat de propietaris de l’immoble, l’hipoteca i l’assegurança. L’arrendador podrà accedir a les ajudes municipals a les quals tinga dret mentre dure el contracte.

Durant el lloguer, la durada de la qual poden pactar lliurement les dues parts, l’arrendatari pagarà les despeses periòdiques de llum, aigua i gas. Si no ho fa durant dos mesos consecutius, perdrà el dret a gaudir de l’habitatge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.