fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló arranca el procés participatiu per a definir els usos del solar al costat de l’Emilio Fabregat

Castelló arranca el procés participatiu per a definir els usos del solar al costat de l’Emilio Fabregat

La vicealcaldessa, Ali Brancal, i el tinent d’Alcaldia Rafa Simó destaquen la iniciativa per a “consensuar” el futur d’espai urbà

Castelló ha engegat un nou procés participatiu per a definir els usos del solar situat al costat de la piscina Emilio Fabregat del Grau, un espai urbà sobre el qual els grups polítics del Pacte del Grau coincideixen en la necessitat d’actuar. La vicealcaldessa de Castelló i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, i el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, han presentat avui en el Casal Jove aquesta iniciativa que té com a objectiu consensuar els usos d’aquest solar a través d’un procés participatiu que inclourà una anàlisi global dels recursos del Grau i que pretén afavorir la presa de decisions ciutadanes.

La vicealcaldessa ha subratllat “l’impuls d’eines que posen a la disposició de la ciutadania noves maneres de participació en les quals a través d’un treball col·laboratiu s’aconsegueix un consens” mentre que el tinent d’Alcaldia del Grau ha explicat que “Grau Xarxa Oberta pretén convertir-se en la marca de participació i empoderament del teixit ciutadà en el Grau”. Amb aquest procés, s’adapta el projecte del mateix nom (Grau Xarxa Oberta) que l’Ajuntament de Castelló va presentar l’any passat per a la regeneració urbana del Grau i l’aposta per la inclusió social.

Aquest procés participatiu s’estructura en tres fases: una denominada #teixintGrau, en la qual es promou la construcció de la xarxa de persones; una segona denominada #coneixGrau amb la qual estudiar els diferents espais i els seus usos que té el Districte Marítim i una tercera, #imaginaGrau, en la qual es debatran les necessitats i usos per al solar objectiu de l’acció pilot. Aquest procés conclourà al maig i cadascun d’ells comptarà amb diferents dinàmiques de participació.

Simó ha apuntat que “Grau Xarxa Oberta és un espai de confluència ciutadana per a l’actuació i construcció col·lectiva del futur del Grau” en el qual juguen un paper clau la comunitat (la xarxa de persones i col·lectius), els espais i els recursos. El tinent d’Alcaldia del Grau ha avançat que la intenció del Govern Municipal “és que aquest procés tinga continuïtat amb altres espais emblemàtics per al Grau, com és el parc de la Panderola”.

Aquest procés participatiu s’inicia amb l’acció pilot per a “madurar les idees i consensuar els usos” del solar de l’Emilio Fabregat “sobre el qual hi ha consens polític per a adequar i valorar”, ha subratllat el regidor. La informació està disponible a www.xarxaoberta.castello.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.