fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 arranca el proc茅s participatiu per a definir els usos del solar al costat de l’Emilio Fabregat

Castell贸 arranca el proc茅s participatiu per a definir els usos del solar al costat de l’Emilio Fabregat

La vicealcaldessa, Ali Brancal, i el tinent d’Alcaldia Rafa Sim贸 destaquen la iniciativa per a “consensuar” el futur d’espai urb脿

Castell贸 ha engegat un nou proc茅s participatiu per a definir els usos del solar situat al costat de la piscina Emilio Fabregat del Grau, un espai urb脿 sobre el qual els grups pol铆tics del Pacte del Grau coincideixen en la necessitat d’actuar. La vicealcaldessa de Castell贸 i regidora de Participaci贸 Ciutadana, Ali Brancal, i el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Sim贸, han presentat avui en el Casal Jove aquesta iniciativa que t茅 com a objectiu consensuar els usos d’aquest solar a trav茅s d’un proc茅s participatiu que inclour脿 una an脿lisi global dels recursos del Grau i que pret茅n afavorir la presa de decisions ciutadanes.

La vicealcaldessa ha subratllat “l’impuls d’eines que posen a la disposici贸 de la ciutadania noves maneres de participaci贸 en les quals a trav茅s d’un treball col路laboratiu s’aconsegueix un consens” mentre que el tinent d’Alcaldia del Grau ha explicat que “Grau Xarxa Oberta pret茅n convertir-se en la marca de participaci贸 i empoderament del teixit ciutad脿 en el Grau”. Amb aquest proc茅s, s’adapta el projecte del mateix nom (Grau Xarxa Oberta) que l’Ajuntament de Castell贸 va presentar l’any passat per a la regeneraci贸 urbana del Grau i l’aposta per la inclusi贸 social.

Aquest proc茅s participatiu s’estructura en tres fases: una denominada #teixintGrau, en la qual es promou la construcci贸 de la xarxa de persones; una segona denominada #coneixGrau amb la qual estudiar els diferents espais i els seus usos que t茅 el Districte Mar铆tim i una tercera, #imaginaGrau, en la qual es debatran les necessitats i usos per al solar objectiu de l’acci贸 pilot. Aquest proc茅s conclour脿 al maig i cadascun d’ells comptar脿 amb diferents din脿miques de participaci贸.

Sim贸 ha apuntat que “Grau Xarxa Oberta 茅s un espai de conflu猫ncia ciutadana per a l’actuaci贸 i construcci贸 col路lectiva del futur del Grau” en el qual juguen un paper clau la comunitat (la xarxa de persones i col路lectius), els espais i els recursos. El tinent d’Alcaldia del Grau ha avan莽at que la intenci贸 del Govern Municipal “茅s que aquest proc茅s tinga continu茂tat amb altres espais emblem脿tics per al Grau, com 茅s el parc de la Panderola”.

Aquest proc茅s participatiu s’inicia amb l’acci贸 pilot per a “madurar les idees i consensuar els usos” del solar de l’Emilio Fabregat “sobre el qual hi ha consens pol铆tic per a adequar i valorar”, ha subratllat el regidor. La informaci贸 est脿 disponible a www.xarxaoberta.castello.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.