fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 arriba a un acord per a que el prior de la bas铆lica del Lled贸 passe a formar part del personal del Bisbat

Castell贸 arriba a un acord per a que el prior de la bas铆lica del Lled贸 passe a formar part del personal del Bisbat

La regidoria d’Ermites anuncia una inversi贸 de 60.000 euros per rehabilitar la casa prioral, actualment molt deteriorada.

L’Ajuntament de Castell贸 ha arribat a un acord amb el Bisbat de Sogorb-Castell贸 per tal que siga aquesta instituci贸 religiosa la que incloga, dins el seu personal, el capell脿 responsable de la bas铆lica del Lled贸. Ser脿 a partir de l’1 de gener que el capell脿 deixar脿 de formar part de la plantilla de l’Ajuntament i s’incorporar脿 al personal del Bisbat.

L’Ajuntament, per la seua banda, es compromet a abonar les despeses de manteniment necess脿ries per al temple religi贸s, tal i com s’havia fet fins ara. Al respecte, el regidor d’Ermites, Enric Porcar, ha volgut puntualitzar que “l’Ajuntament, com sempre, respectar脿 i garantir脿 la funci贸 de la bas铆lica, que 茅s la del culte religi贸s”.

Ara b茅, segons el regidor, “des de l’equip de govern entenem que, de la mateixa manera que correspon a l’Ajuntament la despesa per mantindre i millorar el temple, creiem que el personal deu anar a c脿rrec del Bisbat perqu猫 considerem anacr貌nic mantindre com a membre de la plantilla del consistori el capell脿”. Porcar ha recordat que fa pocs anys, en l’anterior govern, ja es va suprimir l’altra figura religiosa que depenia del personal del consistori. En aquest cas es tractava del capell脿 que estava al cementeri.

El regidor d’Ermites tamb茅 ha assegurat que “l’Ajuntament es continuar脿 fent c脿rrec de qualsevol obra o millora necess脿ria al temple, com a qualsevol edifici municipal”. Per comen莽ar, de cara a 2017 hi ha una partida per rehabilitar la casa prioral, actualment molt deteriorada que ascendeix a 60.000 euros. “La mesura del canvi de personal respecte al capell脿 no suposar脿 cap canvi de cara a la comunitat cat貌lica, ja que l’activitat ser脿 la mateixa. 脡s m茅s, la iniciativa busca refor莽ar encara m茅s la implicaci贸 de l’Ajuntament en el manteniment i la posada en valor de totes les ermites de la ciutat que s贸n, al cap i a la fi, patrimoni de tots i totes”, ha afirmat Porcar.

El regidor d’Ermites ha destacat que “el suport de l’Ajuntament vers les ermites, en aquest cas, es continuar脿 traduint en imporants partides anuals per garantir el manteniment i qualsevol despesa que es puga generar al llarg de l’any”. Per finalitzar, Porcar ha manifestat el respecte a la tasca que desenvolupa l’actual prior i ha explicat que “aquest era un pas necessari per garantir l’aconfessionalitat de l’Ajuntament”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.