fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 at茅n a quasi 500 persones refugiades d’Ucra茂na des de l’inici de la guerra

Castell贸 at茅n a quasi 500 persones refugiades d’Ucra茂na des de l’inici de la guerra

Benestar Social destina m茅s de 100.000 euros en prestacions d’emerg猫ncia social a 162 fam铆lies per a ajudes d’allotjament i alimentaci贸

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la regidoria de Benestar Social, Depend猫ncia i Inf脿ncia, ha at茅s 489 persones ucra茂neses que han arribat a la ciutat des de l’inici de la guerra provocat per l’atac de R煤ssia el passat 24 de febrer. En aquest mig any de conflicte b猫l路lic, els serveis socials municipals han parat atenci贸 a 190 fam铆lies amb 204 menors que han fugit d’Ucra茂na a conseq眉猫ncia de la guerra. De les 489 persones ateses, 216 s贸n dones, 69 homes i 204 s贸n menors d’edat (96 xiquets i 108 xiquetes).

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha destacat tot el treball realitzat des de l’inici del conflicte “per a donar una resposta social r脿pida i efica莽 a la primera conseq眉猫ncia d’aquest terrible conflicte com va ser, i est脿 sent, la marxa del pa铆s de milers d’ucra茂nesos i ucra茂neses”. Marco ha recordat que, des del primer moment, “l’Ajuntament de Castell贸 va activar la taula t猫cnica de Castell贸 Ciutat Refugi per a articular tots els mecanismes de cooperaci贸 i posar en marxa tots els recursos municipals possibles per a ajudar a les v铆ctimes d’aquesta guerra”.

En aquests sis mesos, han sigut prop de 500 les persones que han rebut atenci贸 pels serveis socials o a trav茅s de l’oficina d’atenci贸 a les persones migrants (Pangea) del Negociat de Conviv猫ncia Social i Interculturalitat. Es tracta d’atencions de persones i fam铆lies ucra茂neses que arriben en cerca d’ajuda i als qui s’informa de procediments a seguir com l’escolaritzaci贸, empadronament, perm铆s de resid猫ncia o altres tr脿mits.

La regidora de Benestar Social, Depend猫ncia i Inf脿ncia, Patricia Puerta, ha destacat a m茅s l’augment de les ajudes d’emerg猫ncia social per a fer front a aquesta crisi humanit脿ria. “Hem destinat m茅s de 100.000 euros a prestacions d’emerg猫ncia per a ajudes per a allotjament, lloguers, alimentaci贸 o escola d’estiu per a fam铆lies refugiades procedents d’Ucra茂na des de l’esclat de la guerra”, ha indicat.

Puerta ha recordat a m茅s que el consistori va aprovar un programa temporal per a incorporar a personal destinat als equips d’atenci贸 prim脿ria de serveis socials per a poder fer front a aquesta crisi social. En concret, 17 nous professionals de la Psicologia, Integraci贸 Social i personal administratiu per a refor莽ar aquesta atenci贸 fins a final d’any. “L’Ajuntament s’ha bolcat des del primer moment per a garantir l’atenci贸 de les persones refugiades i, fins hui, hem col路laborat ja en l’acolliment d’un total de 489 persones”, ha apuntat. La regidora ha apuntat a m茅s que en aquest per铆ode s’han concedit ajudes d’emerg猫ncia social a 162 fam铆lies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.