fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 augmenta el pressupost de l’脿rea de Seguretat P煤blica un 20% en dos anys

Castell贸 augmenta el pressupost de l’脿rea de Seguretat P煤blica un 20% en dos anys

El regidor Antonio Lorenzo anuncia la compra d’una autoesca que permetr脿 actuar contra la propagaci贸 vertical d’incendis.

L’Ajuntament de Castell贸 ha intensificat en aquests dos 煤ltims anys la dotaci贸 econ貌mica destinada a l’脿rea de Seguretat P煤blica (Policia Local, Bombers Municipals, Protecci贸 Civil i Agents de Mobilitat Urbana), que des de 2015 ha incrementat un 20% el seu pressupost. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha explicat que la seua 脿rea comptar脿 amb un pressupost global de 24,1 milions d’euros que “permetran adaptar l’equipaci贸, els mitjans i les estrat猫gies a una ciutat com Castell贸 de 170.000 habitants”.

Lorenzo ha apuntat les partides que han crescut amb major intensitat des de 2015: Protecci贸 Civil augmenta un 263%; el Servei Municipal de Bombers un 30% i la de Seguretat i Ordre P煤blic, que engloba a la Policia Local, un 14%. “El canvi no solament 茅s quantitatiu sin贸 tamb茅 qualitatiu ja que des del Govern Municipal estem impulsant un concepte integral de seguretat p煤blica perqu猫 ciutadans i ciutadanes visquen amb major benestar”.

L’edil ha detallat algunes de les inversions que es van a executar durant 2017. En aquest sentit, ha anunciat l’adquisici贸 d’una autoescala per al Servei Municipal de Bombers “amb una inversi贸 de prop de 900.000 euros i que substituir脿 a l’actual, que t茅 una antiguitat de 18 anys”. Aquesta autoescala permetr脿 atallar amb majors garanties la propagaci贸 vertical d’incendis fins als 70 metres d’altura. cal destacar que aquesta autoescala s’utilitza en un 30% dels serveis que presten els bombers.

La inversi贸 global destinada al Servei Municipal de Bombers ascendir脿 el pr貌xim any a 1,2 milions d’euros, que se sumisca al mig mili贸 d’euros invertit en 2016 en la dotaci贸 d’un nou uniforme d’煤ltima generaci贸 i l’adquisici贸 d’un vehicle autobomba estret per a millorar la resposta davant emerg猫ncies en el casc hist貌ric i carrers estrets.

Protecci贸 Civil ser脿 un altre dels 脿mbits que guanyar脿 protagonisme en 2017. El regidor de Seguretat Ciutadana ha informat que el pressupost d’aquest 脿rea passar脿 dels 83.000 euros d’enguany a m茅s de 420.000. “Protecci贸 Civil est脿 ara elaborant el Pla Territorial d’Emerg猫ncies i Seguretat, el pla marc del que es derivaran altres plans i, a m茅s, a partir de 2017 assumir脿 la supervisi贸 i coordinaci贸 del salvament de platges, un contracte que ronda els 350.000 euros”.

Quant a la Policia Local, “el Govern Municipal est脿 fent un esfor莽 important per adaptar dotacions t猫cniques de la Policia a l’estrat猫gia de Policia de Proximitat que s’implantar脿 de forma definitiva en 2017”. En aquest sentit, l’edil Antonio Lorenzo ha recordat que Castell贸 va a disposar d’una nova sala d’emerg猫ncies i seguretat adequada al nivell d’exig猫ncia i tamb茅 es va a invertir en la connectivitat entre aquesta sala amb els agents i les patrulles.

“El major esfor莽 inversor en l’脿rea de Seguretat P煤blica persegueix impulsar un concepte d’atenci贸 integral que reforce el clima de seguretat en el qual viuen ciutadans i ciutadanes i que l’Ajuntament de Castell贸 vol seguir liderant”, ha concl貌s el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.