fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló avança el dispositiu especial de tràfic i seguretat per a la festivitat de Tots Sants

Castelló avança el dispositiu especial de tràfic i seguretat per a la festivitat de Tots Sants

Un autobús circular connectarà el Fanal amb els dos cementeris i s’establiran 20 punts de control de tràfic en els itineraris d’accés.

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, i el de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, han presentat avui el dispositiu especial de seguretat i tràfic que ha previst l’Ajuntament de Castelló per a la festivitat de Tots Sants, que enguany s’avança respecte a edicions anteriors al coincidir els dies previs amb la finalitat de setmana. El dispositiu inclou un servei circular d’autobús que connecta La Farola i els dos cementeris de la ciutat des d’avui divendres, el desplegament d’agents de la Policia Local i AMU per al control de tràfic en els itineraris d’accés que s’iniciarà demà dissabte i l’habilitació de quatre zones d’aparcament a l’entorn del cementeri de San José.

Simó ha explicat que el servei especial d’autobusos entra en funcionament des d’avui divendres i es manté fins al dimarts, 1 de novembre. “Cada hora un autobús connectarà el parc Ribalta amb el nou cementeri passant al costat del de San José per a possibilitar que el major nombre de persones es desplacen amb autobús”. Avui divendres, dissabte i diumenge el servei d’autobús funcionarà de 10.00 a 17.00 i el dilluns 31 i el dimarts 1 de novembre s’ampliarà l’horari i el bus començarà a funcionar a les 8 del matí. Quant a l’itinerari, aquesta línia especial inclou parades en La Farola, Cardenal Costa, cementeri de San José, carretera Borriol, Grup Roser, Nou Cementeri, Grup Roser, Quadra Borriolenc, avinguda Barcelona (passeig Ribalta) per a tornar a la Farola.

Respecte al dispositiu de seguretat, el regidor Antonio Lorenzo ha assenyalat que “s’ha traçat un ampli operatiu especial perquè aquestes jornades que resulten tan emotives para milers de ciutadans i ciutadanes transcórreguen amb normalitat”. Lorenzo ha detallat que participaran 30 agents entre Policia Local i AMU que ja el dissabte establiran 11 punts de control de tràfic en el recorregut que condueix fins al cementeri de San José durant els dies previs, tant en horari de matí com de vesprada, i dos punts en l’accés al nou cementeri.

El dimarts 1 de novembre, aquests controls de tràfic s’intensificaran i comptaran amb 15 punts en el cas del cementeri de San José i cinc en el nou cementeri. “Amb aquest dispositiu tractem de garantir al màxim la normalitat”, ha indicat el regidor de Seguretat Pública, que igual que l’edil Rafa Simó han recomanat usar el transport públic per a desplaçar-se fins als dos cementeris.

No obstant açò, a l’entorn de la necròpoli de San José s’han previst quatre zones de pàrquings per a poder estacionar: una al costat de la UJI, altres dues en els vials al costat del Cementeri i un quart al costat de Vivers Molina. A més, en els accessos de tots dos cementeris s’establiran aparcaments reservats per a persones amb discapacitat i s’habilitaran cadires de rodes que repartirà el personal del Cementeri.

Com en anys anteriors les instal·lacions de tots dos cementeris obriran seguint el seu horari habitual de 9:00 a 19:00 de manera ininterrompuda. El personal ampliarà l’horari d’atenció en l’oficina de San José per a atendre qüestions relatives a ubicacions i es distribuiran en tots dos cementeris estris de neteja.

Pel que fa als actes programats l’1 de novembre a les 10:30, el bisbat oficiarà una Missa de difunts en el Cementeri de San José. Tot seguit es procedirà a la tradicional ofrena religiosa al costat de la creu del cementiri. Finalitzats els actes religiosos començaran a les 12:00 els homenatges a difunts en el Quadre Civil del cementeri per part del Grup Per la Recerca de la Memòria Històrica, PSOE i UGT. En el Nou Cementeri s’oficiarà la missa de difunts a les 12:00.

A més, associacions i organismes realitzen els seus homenatges particulars als difunts durant el desenvolupament de la festivitat. cal destacar que l’Ajuntament de Castelló estableix per a aquests dies serveis extraordinaris de recollida de brosses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.