Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló avança en les relacions bilaterals amb Târgovişte amb nous acords polítics, econòmics i culturals

Castelló avança en les relacions bilaterals amb Târgovişte amb nous acords polítics, econòmics i culturals

L’alcaldessa, Amparo Marco, viatja a la ciutat romanesa per a consolidar l’agermanament.

Castelló i Târgovişte potenciaran la relació com a ciutats agermanades amb un reforçament dels llaços culturals, socials i econòmics. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha iniciat hui una visita a la ciutat romanesa per a coordinar el desenvolupament de la col·laboració entre ambdues localitats, els ajuntaments de les quals van subscriure fa uns mesos els protocols oficials per a segellar l’agermanament oficial.

“Els agermanaments entre ciutats han d’anar més enllà del purament institucional. Castelló vol aprofitar les relacions amb les seues ciutats germanes per a fomentar llaços d’unió estables i promoure projectes que redunden en un benefici mutu per als dos municipis”, indica Marco.

Amb eixe objectiu, s’abordarà este nou contacte amb Târgovişte. Al marge dels contactes institucionals amb l’equip municipal que lidera Gabriel Florin Boriga, la delegació castellonenca mantindrà una agenda de contactes amb representants d’organitzacions econòmiques per a definir estratègies que afermen la interrelació empresarial entre les dues ciutats.

“Castelló cerca una col·laboració estreta amb Târgovişte, perquè són moltes les coses que ens uneixen. Castelló ha sigut terra d’acolliment de milers de famílies romaneses que es van assentar en la nostra ciutat i han contribuït al seu desenvolupament i creixement amb el seu esforç i el seu treball. Hem d’aprofitar esta oportunitat per a avançar cap a unes relacions que siguen profitoses per a les dues parts”, afirma.

La població d’origen romanés va arribar a constituir fins fa uns anys un percentatge de fins al 15% de la població a Castelló. La majoria d’ells procedien de Târgovişte. En l’actualitat, el nombre de romanesos d’esta ciutat que resideixen en la capital de la Plana és d’uns 10.000.

L’acta d’agermanament signat per les autoritats locals d’ambdues localitats i donat suport a per les corporacions municipals estableix un programa de col·laboració educatiu, turístic, cultural, esportiu, econòmic i social. L’objectiu d’ambdues ciutats és enfortir la unió i aprofitar l’agermanament com “una oportunitat de creixement per a ambdues ciutats”.

Així ho va confirmar Marco el dissabte després de rebre en l’Ajuntament a la ministra delegada per a les Relacions amb els Romanesos en l’Exterior, Natalia-Elena Intotero, en la seua visita a la comunitat romanesa de Castelló. En la reunió, Marco i Intotero van analitzar el nivell d’integració dels nacionals romanesos a Castelló. “Els romanesos que van decidir emprendre una nova vida en la nostra ciutat són uns castellonencs més”, va apuntar l’alcaldessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.