fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 avan莽a en les relacions bilaterals amb T芒rgovi艧te amb nous acords pol铆tics, econ貌mics i culturals

Castell贸 avan莽a en les relacions bilaterals amb T芒rgovi艧te amb nous acords pol铆tics, econ貌mics i culturals

L’alcaldessa, Amparo Marco, viatja a la ciutat romanesa per a consolidar l’agermanament.

Castell贸 i T芒rgovi艧te potenciaran la relaci贸 com a ciutats agermanades amb un refor莽ament dels lla莽os culturals, socials i econ貌mics. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha iniciat hui una visita a la ciutat romanesa per a coordinar el desenvolupament de la col路laboraci贸 entre ambdues localitats, els ajuntaments de les quals van subscriure fa uns mesos els protocols oficials per a segellar l’agermanament oficial.

“Els agermanaments entre ciutats han d’anar m茅s enll脿 del purament institucional. Castell贸 vol aprofitar les relacions amb les seues ciutats germanes per a fomentar lla莽os d’uni贸 estables i promoure projectes que redunden en un benefici mutu per als dos municipis”, indica Marco.

Amb eixe objectiu, s’abordar脿 este nou contacte amb T芒rgovi艧te. Al marge dels contactes institucionals amb l’equip municipal que lidera Gabriel Florin Boriga, la delegaci贸 castellonenca mantindr脿 una agenda de contactes amb representants d’organitzacions econ貌miques per a definir estrat猫gies que afermen la interrelaci贸 empresarial entre les dues ciutats.

“Castell贸 cerca una col路laboraci贸 estreta amb T芒rgovi艧te, perqu猫 s贸n moltes les coses que ens uneixen. Castell贸 ha sigut terra d’acolliment de milers de fam铆lies romaneses que es van assentar en la nostra ciutat i han contribu茂t al seu desenvolupament i creixement amb el seu esfor莽 i el seu treball. Hem d’aprofitar esta oportunitat per a avan莽ar cap a unes relacions que siguen profitoses per a les dues parts”, afirma.

La poblaci贸 d’origen roman茅s va arribar a constituir fins fa uns anys un percentatge de fins al 15% de la poblaci贸 a Castell贸. La majoria d’ells procedien de T芒rgovi艧te. En l’actualitat, el nombre de romanesos d’esta ciutat que resideixen en la capital de la Plana 茅s d’uns 10.000.

L’acta d’agermanament signat per les autoritats locals d’ambdues localitats i donat suport a per les corporacions municipals estableix un programa de col路laboraci贸 educatiu, tur铆stic, cultural, esportiu, econ貌mic i social. L’objectiu d’ambdues ciutats 茅s enfortir la uni贸 i aprofitar l’agermanament com “una oportunitat de creixement per a ambdues ciutats”.

Aix铆 ho va confirmar Marco el dissabte despr茅s de rebre en l’Ajuntament a la ministra delegada per a les Relacions amb els Romanesos en l’Exterior, Natalia-Elena Intotero, en la seua visita a la comunitat romanesa de Castell贸. En la reuni贸, Marco i Intotero van analitzar el nivell d’integraci贸 dels nacionals romanesos a Castell贸. “Els romanesos que van decidir emprendre una nova vida en la nostra ciutat s贸n uns castellonencs m茅s”, va apuntar l’alcaldessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.