fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló bat el rècord de reciclatge per segon mes consecutiu en recuperar més de 525 tones de residus

Castelló bat el rècord de reciclatge per segon mes consecutiu en recuperar més de 525 tones de residus

La millora més significativa es produeix a la fracció de vidre, amb un increment interanual de vora el 28%.

La Regidoria de Reciclatge i Gestió de residus, a càrrec d’Ignasi Garcia, confirma que durant el mes de maig s’ha batut un nou rècord de reciclatge a Castelló, després d’aconseguir una xifra històrica durant el mes d’abril. I és que el mes passat, la ciutat va aconseguir separar més de 525 tones de residus que podran tindre una segona vida «gràcies a la col·laboració de totes les veïnes i tots els veïns i a la incorporació d’eixos xicotets gestos en la vida diària que tant ajuden al medi ambient».

Esta ha sigut la valoració de Garcia, per a qui les dades demostren que «veritablement estem canviant els hàbits i cada vegada som més conscients de la importància del reciclatge». El responsable de Gestió de Residus també ha apuntat a la instal·lació de nous contenidors per al reciclatge com una de les causes que l’increment interanual en recuperació de materials reciclables se situe en el 4,1% i haja augmentat en més de 20 tones.

La tendència creixent es fa especialment evident en la fracció de vidre, un material la recollida del qual ha pujat un 3,5% respecte a abril de 2020 i un 27,8% respecte a maig de 2019. En total, durant el mes de maig s’han recuperat 158.680 kilos de vidre, quasi els mateixos que d’envasos, dels quals s’han retirat dels contenidors 158.780 kilos. En les fraccions de paper i cartó, Castelló ha aconseguit destinar al reciclatge 207.890 kilos.

Al març de 2020 van començar a mostrar-se les primeres xifres d’increment, amb un creixement del 6% de mitjana en el reciclatge. Tot això, malgrat que s’està detectant una disminució d’entorn a l’11% en el total de Residus Sòlids Urbans generat respecte al període anterior a l’Estat d’Alarma.

“Tenint en compte que l’Ajuntament de Castelló incrementarà la dotació de contenidors de selectiva en tota la ciutat durant l’any 2020, esperem que estes xifres encara siguen millors l’any vinent”, ha apuntat Garcia. L’edil preveu també poder registrar «increments considerables en el reciclatge de restes orgàniques» amb la implantació de la recollida d’este residu a la ciutat, amb una xarxa de més de 1.000 contenidors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.