fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló bonifica un 50% l’IBI als habitatges amb instal·lacions fotovoltaiques per a avançar en la transició energètica

Castelló bonifica un 50% l’IBI als habitatges amb instal·lacions fotovoltaiques per a avançar en la transició energètica

L’Ajuntament de Castelló bonifica un 50% l’Impost de Béns immobles (IBI) en aquells habitatges o edificis que disposen d’instal·lacions fotovoltaiques i col·laborarà amb el Col·legi d’Administradors de Finques per a avançar en la transició energètica a la ciutat .

“Hui celebrem el Dia Mundial per l’Eficiència Energètica en un context en què la transició energètica i la descarbornització de les ciutats són el gran repte de futur. El sector domèstic és un dels principals focus d’emissions de C02 i la nova Llei Estatal del Canvi Climàtic fixa, d’acord amb el Pacte Verd Europeu, la neutralitat climàtica en l’horitzó de 2050 i indica que en 2030 almenys el 35% del consum final de l’energia haurà de ser d’origen renovable”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ressalta que el Govern municipal treballa en diverses línies per a fomentar l’eficiència energètica a Castelló al parc immobiliari.

El regidor subratlla que les ordenances fiscals municipals contemplen una rebaixa de l’IBI del 50% per a les edificacions que impulsen instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum. Aquesta bonificació s’aplicarà en els anys següents a l’obra i fins que cobrisca el cost de la inversió amb aquest límit temporal: 10 anys per als habitatges amb un valor cadastral de fins a 75.000 euros; 7 per a les de fins a 110.000 euros, 4 per a les de fins a 130.00, 3 per a les de fins a 150.000, 2 per a les de fins a 180.000 i i un per a les de fins a 250.000.

Aquesta mesura s’uneix a la derogació aprovada en 2019 de l’anterior ordenança municipal de 2010 d’aprofitament d’energia fotovoltaica per les restriccions que contemplava per a l’autoconsum i l’execució de plaques solars.

D’altra banda, la Regidoria de Transició Ecològica treballa en l’elaboració d’un conveni amb el Col·legi d’Administradors de Finques per a promoure millores en eficiència energètica en els immobles de la ciutat. Aquesta col·laboració ajudara a les comunitats de propietaris d’edificis més antics a tramitar les ajudes públiques existents en matèria d’eficiència energètica i rehabilitació.

“Des de la Regidoria també hem elaborat una estratègia de regeneració urbana que contempla mesures per a dinamitzar la rehabilitació sostenible que posa de manifest que el 74% d’edificis de Castelló són anteriors a 1979 i necessiten millores en eficiència energètica”, afegeix Navarro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.