fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló cedirà un espai al consolat francès per a facilitar l’atenció a tots els francesos residents en la província

Castelló cedirà un espai al consolat francès per a facilitar l’atenció a tots els francesos residents en la província

L’alcaldessa i el cònsol acorden col·laborar per a promocionar en diferents llocs de França els atractius turístics de la capital de la Plana.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, acompanyada del vicealcalde, Enric Nomdedéu, i els tinents d’alcaldia Patricia Puerta i Antonio Lorenzo, s’ha reunit amb el cònsol de França a València, Pablo Broseta, per a estrènyer la col·laboració entre ambdues institucions.

Broseta ha plantejat a l’Ajuntament la conveniència de cedir l’ús d’alguna instal·lació o despatx municipal perquè periòdicament (aproximadament cada dos mesos), personal de l’Agència Consular de València es desplace fins a Castelló per a atendre els tràmits dels francesos residents en tota la província. El cònsol ha explicat que l’objectiu és “facilitar les gestions i evitar que hagen de desplaçar-se fins a València”.

L’alcaldessa ha valorat positivament la proposta i s’ha compromès a cercar una ubicació per a poder facilitar aquest servei. La pròpia Marco ha recordat els importants vincles que han existit entre Castelló i França, país al que van emigrar en el seu moment molts castellonencs. De fet, la província de Castelló és la segona de tota Espanya, després de la de Jaén, que compta amb major nombre de veïns que van treballar en algun moment de la seua vida a França. D’altra banda, dins de la província, les tres ciutats amb més residents francesos són la capital de la Plana, la Vall d’Uixó i Vila-real.

Broseta ha insistit que Castelló és absolutament prioritari per al Govern francès perquè la colònia de francesos residents en la província és molt important. Encara que tenen registrats a uns 7.000, les seues estimacions dupliquen aquesta quantitat, ja que molta gent no s’inscriu fins que no porta molt temps ací o fins que no consideren que la seua permanència va a ser para més temps.

Promoció turística

Un altre dels aspectes que s’ha abordat en la trobada és la promoció de Castelló com a destinació turística per als visitants francesos. En aquest sentit, Broseta ha oferit la col·laboració de l’agència consular per a promocionar en origen, açò és, en diferents punts de França, els atractius turístics de la capital de la Plana.

Finalment, ha oferit la col·laboració de l’agència consular per a impulsar relacions bilaterals econòmiques, per a atraure inversors francesos a la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.