fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 centra en el medi ambient, canvi clim脿tic i efici猫ncia energ猫tica la captaci贸 de fons europeus

Castell贸 centra en el medi ambient, canvi clim脿tic i efici猫ncia energ猫tica la captaci贸 de fons europeus

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca que 茅s la primera vegada que l’Ajuntament compta amb una unitat de captaci贸 i gesti贸 de fons europeus

L’Oficina de Planificaci贸 i Projecci贸 Econ貌mica de l’Ajuntament de Castell贸 est脿 treballant en la captaci贸 de nous fons que peri貌dicament es publiquen en convocat貌ries europees dins del Horitz贸 2020 en molt diferents 脿mbits, amb especial 猫mfasi en el que concerneix medi ambient, canvi clim脿tic i efici猫ncia energ猫tica. Al treball de l’elaboraci贸 del projecte per a la petici贸 a la UE s’afegeix, en cas que siga concedit, la gesti贸.
Aquesta oficina, impulsada des de l’Alcaldia, ha perm猫s a l’Ajuntament “centralitzar els esfor莽os del Govern municipal per trobar noves vies de finan莽ament per a projectes que milloren la qualitat de vida dels nostres ve茂ns i ve茂nes”, segons l’alcaldessa. Amparo Marco ha afegit que “茅s la primera vegada que l’Ajuntament de Castell贸 compta amb una unitat municipal de captaci贸 i gesti贸 de fons europeus i que est脿 adscrita a l’脿rea d’Alcaldia per la seua import脿ncia estrat猫gica per a aquest Govern i l’acci贸 transversal que desenvolupa”.

Dins del context del programa marc de la Uni贸 Europea Horitz贸 2020 (H2020), l’oficina est脿 gestionant en l’actualitat tant un projecte de compra p煤blica innovadora com un d’accions urbanes fonamentalment orientat a sistemes de drenatge sostenibles (UNALAB).

Aix铆 mateix, l’oficina participa en diversos projectes amb Climate-KIC, un consorci p煤blic-privat que canalitza una de les principals iniciatives de la UE per a mitigar el canvi clim脿tic. Amb aquest consorci s’est脿 treballant en els programes Accelerador i Transici贸, i s’est脿 elaborant la d’un projecte del programa Energising Cities, per a promoure la descentralitzaci贸 del subministrament energ猫tic i afavorir un mercat menys monopol铆stic i m茅s competitiu. Aquest projecte s’est脿 preparant juntament amb les ciutats de Birmingham, Val猫ncia, Wroclaw, Bolonya, M貌dena i Budapest.

L’Oficina de Planificaci贸 i Projecci贸 Econ貌mica de l’Ajuntament de Castell贸 actua a m茅s com a unitat gestora per a les accions a realitzar amb els fons europeus de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible (EDUSI), que aportaran 10 milions d’euros de fons europeus de Castell贸, la inversi贸 m茅s gran d’Europa que ha rebut fins al moment la ciutat. Un dels requisits exigits per la UE a l’hora de concedir fons europeus 茅s precisament disposar d’organismes independents i diferenciats de les unitats que executen els projectes (en el cas de l’EDUSI les diferents regidories implicades) per a validar les operacions proposades atenent a indicadors d’impacte i de rendibilitat de l’operaci贸 que han sigut pr猫viament aprovats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.