fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló col·labora en un programa per a detectar anomalies cardiovasculars en joves

Castelló col·labora en un programa per a detectar anomalies cardiovasculars en joves

‘Cardiopredict’ és un programa pilot que s’inicia amb una xarrada informativa i un taller el dimecres 26 de desembre en el Menador.

L’Ajuntament de Castelló, a través de les regidories de Salut Pública i Esports i Educació, col·labora amb la iniciativa ‘Cardiopredict’, dirigida a joves adolescents. Es tracta d’un programa de ‘cribratge’ pilote que, en cooperació amb la Fundació Quaes, té com a objectiu desenvolupar un examen cardiovascular en adolescents de 15 i 16 anys amb la intenció de detectar anticipadament anomalies silencioses, però potencialment letals.

El programa consta de la realització d’una xarrada informativa per part de l’equip de cardiologia juntament amb un taller de reanimació cardiopulmonar, que tindrà lloc dimecres que ve, 26 de desembre, a les 11.00 hores, a la sala de conferències de l’edifici Menador.

Més endavant, les persones que vulguen participar en el programa acudiran a la clínica on es realitzarà la primera consulta, la qual consta d’un qüestionari clínic, una exploració física, un electrocardiograma i eco cardiograma. En el cas de trobar alguna anomalia, es procedirà a realitzar alguna prova de segon nivell (test genètic o cardioresonància). Totes les proves, tant de la primera consulta com en cas d’alguna anomalia, són gratuïtes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.