fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 col路laborar脿 amb el Col路legi d’Arquitectes per a convocar concursos d’idees per a la rehabilitaci贸 d’algunes zones urbanes

Castell贸 col路laborar脿 amb el Col路legi d’Arquitectes per a convocar concursos d’idees per a la rehabilitaci贸 d’algunes zones urbanes

Amparo Marco s’ha reunit amb la junta directiva de l’entitat per a obrir noves vies de col路laboraci贸.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, acompanyada del coordinador d’Urbanisme de l’ajuntament, Fernando Calduch, ha mantingut una reuni贸 de treball amb el president del Col路legi Territorial d’Arquitectes de Castell贸 (CTAC), Jaime Prior, i el secretari, 脕ngel Miguel Pitarch, per a establir noves l铆nies de col路laboraci贸 entre ambdues entitats.

En la trobada s’ha acordat que el Col路legi d’Arquitectes col路laborar脿 amb l’Ajuntament de Castell贸 per a convocar diferents concursos d’idees per a rehabilitar algunes zones emblem脿tiques de la ciutat, com podria ser la pla莽a de la Pau. L’alcaldessa ha explicat que amb aquest sistema de concursos “volem obrir la ciutat de Castell贸 a una arquitectura de qualitat i d’avantguarda, que respecte l’entorn, prevalga la sostenibilitat i la cura del medi ambient”. “L’equip de govern est脿 centrant la seua gesti贸 en el microurbanisme, en xicotetes actuacions que permeten millorar els serveis en zones ja constru茂des i en la regeneraci贸 d’脿rees urbanes, per貌 a莽貌 no 茅s impediment perqu猫 aquestes intervencions tinguen la m脿xima qualitat” ha afegit Marco.

En aquest sentit, des del Col路legi d’Arquitectes s’ha mostrat la seua predisposici贸 total a col路laborar amb el consistori i han valorat de forma molt positiva la decisi贸 de convocar concursos d’idees per a realitzar els projectes d’aquestes xicotetes actuacions. “脡s una forma de treballar que a Castell贸 fa molts anys que no s’utilitza per貌 que obri la porta a la presentaci贸 de projectes d’arquitectes de tota Espanya, i fins i tot d’Europa, que poden aportar la seua creativitat i talent”, ha assenyalat Jaime Prior.

D’altra banda, ambdues entitats han acordat estudiar la possibilitat de reeditar la “Guia de Castell贸” que en el seu moment elaborara el Col路legi d’Arquitectes recopilant informaci贸 sobre els edificis m茅s emblem脿tics de la ciutat, i que en aquesta ocasi贸 s’editaria en paper i en format digital perqu猫 estiguera disponible en internet. “Aquesta guia no solament t茅 valor des d’un punt de vista patrimonial i urban铆stic 鈥 ha assenyalat Amparo Marco- sin贸 que tamb茅 pot enfocar-se a la promoci贸 tur铆stica de la nostra ciutat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.