fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 col路laborar脿 amb l’equip 茅BRICKhouse de l’UJI en mobilitat i sostenibilitat urbana

Castell贸 col路laborar脿 amb l’equip 茅BRICKhouse de l’UJI en mobilitat i sostenibilitat urbana

El regidor Rafa Sim贸 recorda que un dels compromisos del Govern municipal passa per estr猫nyer lla莽os amb la Universitat.

L’Ajuntament de Castell贸 col路laborar脿 amb l’equip d’茅BRICKhouse de la Universitat Jaume I, especialitzat en projectes de construcci贸 d’habitatges solars, en l’impuls d’accions dirigides a millorar la mobilitat urbana, l’efici猫ncia energ猫tica dels edificis i l’urbanisme sostenible a Castell贸. L’acord de col路laboraci贸 es concretar脿 en els pr貌xims mesos, despr茅s d’una primera reuni贸 celebrada en el Parc Cient铆fic, Tecnol貌gic i Empresarial Espaitec de la Universitat Jaume I el passat 22 de mar莽, en la qual van participar el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Mobilitat i 脌rea Metropolitana de Castell贸, Rafa Sim贸, i responsables de l’equip 茅BRICKhouse coordinat per la professora de Construccions Arquitect貌niques Teresa Gallego.

“Un dels compromisos d’aquest Govern 茅s estr猫nyer la col路laboraci贸 amb la Universitat Jaume I i en aquesta l铆nia s’emmarca aquesta col路laboraci贸 l’equip 茅BRICKhouse”, ha subratllat Sim贸. El regidor ha afegit que “hem d’aprofitar les sinergies que es puguen generar entre l’Ajuntament i la Universitat amb l’intercanvi de coneixements i experi猫ncies”.

El responsable de l’脿rea d’Ordenaci贸 del Territori ha insistit que “des de l’Ajuntament de Castell贸 sempre estarem oberts a la col路laboraci贸 amb empreses i entitats capdavanteres en I+D+i que puguen aportar un valor afegit a la nostra ciutat”.

Algunes de les accions de foment de l’estalvi energ猫tic est脿 previst que es desenvolupen durant la Setmana de la Sostenibilitat que es realitzar脿 a Castell贸 durant el mes de setembre i posaran l’accent en la conscienciaci贸 entre joves i empreses sobre la import脿ncia de l’efici猫ncia energ猫tica en edificis.

En la trobada, els responsables d’茅BRICKhouse 2016 van exposar a Rafa Sim贸 el projecte en el qual participa un equip multidisciplinari i internacional format per alumnes i professors de la branca d’arquitectura i enginyeria de l’Escola Superior de Tecnologia i Ci猫ncies Experimentals de la UJI, la missi贸 de la qual 茅s redissenyar i reconstruir el prototip de casa solar que es va portar a la competici贸 Solar Decathlon Europe 2014 i que es quedar脿 com a edifici permanent en el campus per a ser visitat i aprofitat com a livinglab. El regidor va destacar la labor que est脿 realitzant la Universitat Jaume I amb aquest tipus de projectes, en els quals s’anima a estudiantat i col路laboradors a participar en iniciatives que fomenten la innovaci贸 i l’emprenedurisme, aix铆 com el desenvolupament personal i professional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.