fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 completar脿 abans de la tardor obres per a reduir inundacions per m茅s de dos milions d’euros

Castell贸 completar脿 abans de la tardor obres per a reduir inundacions per m茅s de dos milions d’euros

L’alcaldessa, Amparo Marco, i regidor Rafa Sim贸 visiten els treballs per a millorar la capacitat d’alleujament de les s猫quies L’Obra i La Plana.

L’Ajuntament de Castell贸 ha iniciat l’execuci贸 de dos projectes d’infraestructures hidr脿uliques que permetran reduir les inundacions en la Marjaleria en el cas d’episodis de pluges intenses. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el regidor d’Ordenaci贸 del Territori i tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Sim贸, han visitat les obres per a incrementar la capacitat d’alleujament de les s猫quies L’Obra i La Plana que “suposen una inversi贸 conjunta d’una mica m茅s de dos milions d’euros”, segons ha explicat l’alcaldessa.

Els dos projectes contemplen millores en la capacitat d’evacuaci贸 d’aig眉es d’aquestes dues importants s猫quies que “directa o indirectament poden beneficiar a un 50% de la poblaci贸 de la Marjaleria, la qual cosa demostra la sensibilitat del Govern municipal amb els problemes dels ciutadans i ciutadanes de Castell贸”, ha afegit Marco.

Aquesta millora en les infraestructures hidr脿uliques “s’inclou dins de les inversions financerament sostenibles, que suposen una inversi贸 global de 3,4 milions d’euros per part de l’Ajuntament de Castell贸 en 16 projectes diferents”, ha recordat el regidor Rafa Sim贸. En concret, ha afegit el tinent d’alcaldia del Grau, “l’increment de la capacitat d’alleujament d’aquestes dues s猫quies i la renovaci贸 de l’estaci贸 de bombament de la pla莽a Verge del Carmen, en el Grau, absorbeixen el 78% d’aquesta inversi贸 financerament sostenible”.

“El Govern municipal aposta per un urbanisme que millore la qualitat de vida de la ciutadania i les inversions en projectes contra inundacions van en aquesta l铆nia”, ha defensat l’alcaldessa de Castell贸. L’actuaci贸 en la s猫quia de l’Obra, que t茅 un termini d’execuci贸 de sis mesos, augmentar脿 a tres m3/s la capacitat d’evacuaci贸 en aquesta primera fase i en fases posteriors s’incrementar脿 el bombament fins als 5 m3/s, tal com marca l’Estudi d’Inundabilitat del Pla Especial de la Marjaleria.

El projecte de la s猫quia La Plana consistir脿 en l’execuci贸 d’una estaci贸 de bombament de 3 m3/s fins als 5 m3/s que requereix l’Estudi d’Inundabilitat de la Marjaleria. “Amb aquesta actuaci贸 pr脿cticament finalitzen les obres contra inundacions de la Marjaleria entre el marge dret del riu Sec i l’脿rea d’influ猫ncia de la s猫quia d’En Trilles”, ha afirmat el regidor d’Ordenaci贸 del Territori. El termini d’execuci贸 d’aquesta obres 茅s de quatre mesos i l’adjudicaci贸 s’ha realitzat per 1,3 milions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.