fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló completarà abans de la tardor obres per a reduir inundacions per més de dos milions d’euros

Castelló completarà abans de la tardor obres per a reduir inundacions per més de dos milions d’euros

L’alcaldessa, Amparo Marco, i regidor Rafa Simó visiten els treballs per a millorar la capacitat d’alleujament de les sèquies L’Obra i La Plana.

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat l’execució de dos projectes d’infraestructures hidràuliques que permetran reduir les inundacions en la Marjaleria en el cas d’episodis de pluges intenses. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Ordenació del Territori i tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Simó, han visitat les obres per a incrementar la capacitat d’alleujament de les sèquies L’Obra i La Plana que “suposen una inversió conjunta d’una mica més de dos milions d’euros”, segons ha explicat l’alcaldessa.

Els dos projectes contemplen millores en la capacitat d’evacuació d’aigües d’aquestes dues importants sèquies que “directa o indirectament poden beneficiar a un 50% de la població de la Marjaleria, la qual cosa demostra la sensibilitat del Govern municipal amb els problemes dels ciutadans i ciutadanes de Castelló”, ha afegit Marco.

Aquesta millora en les infraestructures hidràuliques “s’inclou dins de les inversions financerament sostenibles, que suposen una inversió global de 3,4 milions d’euros per part de l’Ajuntament de Castelló en 16 projectes diferents”, ha recordat el regidor Rafa Simó. En concret, ha afegit el tinent d’alcaldia del Grau, “l’increment de la capacitat d’alleujament d’aquestes dues sèquies i la renovació de l’estació de bombament de la plaça Verge del Carmen, en el Grau, absorbeixen el 78% d’aquesta inversió financerament sostenible”.

“El Govern municipal aposta per un urbanisme que millore la qualitat de vida de la ciutadania i les inversions en projectes contra inundacions van en aquesta línia”, ha defensat l’alcaldessa de Castelló. L’actuació en la sèquia de l’Obra, que té un termini d’execució de sis mesos, augmentarà a tres m3/s la capacitat d’evacuació en aquesta primera fase i en fases posteriors s’incrementarà el bombament fins als 5 m3/s, tal com marca l’Estudi d’Inundabilitat del Pla Especial de la Marjaleria.

El projecte de la sèquia La Plana consistirà en l’execució d’una estació de bombament de 3 m3/s fins als 5 m3/s que requereix l’Estudi d’Inundabilitat de la Marjaleria. “Amb aquesta actuació pràcticament finalitzen les obres contra inundacions de la Marjaleria entre el marge dret del riu Sec i l’àrea d’influència de la sèquia d’En Trilles”, ha afirmat el regidor d’Ordenació del Territori. El termini d’execució d’aquesta obres és de quatre mesos i l’adjudicació s’ha realitzat per 1,3 milions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.