fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló comprarà habitatge a particulars fins a 101.000 € per lloguer social

Castelló comprarà habitatge a particulars fins a 101.000 € per lloguer social

La Regidoria d’Habitatge seguix els tràmits del pla de compra pública d’habitatge i espera aconseguir fins a 18 pisos.

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló oferix a propietaris i particulars fins a 101.000 euros per adquirir habitatge amb destinació al parc de lloguer social. El pressupost total del pla de compra pública se situa en els 1,8 milions d’euros. Els pisos hauran de tindre una antiguitat inferior als 40 anys i disposar de bany i cuina equipats.

El departament de María Jesús Garrido encara la segona fase del procés administratiu del citat programa, amb l’opció de compra directa. Segons establix la legislació, una vegada finalitza la fase del concurs públic sense ofertes s’obri la licitació amb negociació, a través de la qual es procedix a l’adquisició directa d’aquelles unitats que complisquen amb els requisits del plec de condicions.

La regidora d’Habitatge confia a ampliar en 18 nous habitatges el parc de lloguer social de l’Ajuntament. Esta quantitat se sumaria a les 227 actuals. Subratlla que la necessitat d’habitatge i de lloguer “continua sent urgent” i que les Administracions han de treballar per a ampliar el parc d’habitatge públic.

La regidora lamenta la “especulació de grans forquetes i fons voltor” en els lloguers i advertix que esta circumstància ha encarit un 50% el preu dels arrendaments.

L’ajuntament, recorda, treballa en dues vies per a ampliar el parc d’habitatge social: d’una banda, en el citat pla de compra dotat en 1,8 milions d’euros; i en segon lloc, en la bossa de lloguer social. Esta última eina té l’objectiu que particulars oferisquen habitatges per a lloguer social. Sobre este tema, la Regidoria oferix un incentiu als propietaris de 1.500 euros, una quantitat a la qual caldria afegir fins a altres 3.500 euros per a fer front a impagament o desperfectes. També tindrien un descompte del 90% en l’IBI i tindrien prioritat en les ajudes municipals de rehabilitació d’habitatge (fins a 2.400 euros per unitat).

Leave a Reply

Your email address will not be published.