fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 conclou la segona edici贸 de l’Escola d’Acolliment amb 27 alumnes de 15 nacionalitats

Castell贸 conclou la segona edici贸 de l’Escola d’Acolliment amb 27 alumnes de 15 nacionalitats

Jos茅 Luis L贸pez explica la import脿ncia d’aquesta iniciativa que d贸na a con猫ixer els valors i regles de la conviv猫ncia als nous ciutadans.

El regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, ha fet lliurament avui dels diplomes als alumnes que han finalitzat la segona edici贸 de l’Escola d’Acolliment 2016, una iniciativa que s’emmarca en les activitats de l’Ag猫ncia de Mediaci贸 per a la Integraci贸 i la Conviv猫ncia Social-AMICS. Han assistit a aquest curs un total de 27 alumnes, dels quals 14 han sigut dones i 13 homes, procedents de 15 nacionalitats: el Marroc, Alg猫ria, Nig猫ria, Hondures, Vene莽uela, Brasil, Rep煤blica Dominicana, Per煤, Guinea i El Salvador.

Jos茅 Luis L贸pez ha agra茂t als alumnes la seua participaci贸 i ha explicat que “l’Ajuntament de Castell贸 aposta per l’acolliment de les persones que arriben a la ciutat, aix铆 com per la conviv猫ncia de tots els seus ve茂ns i ve茂nes, amb independ猫ncia del seu origen o proced猫ncia cultural. Per a莽貌, el nostre comprom铆s 茅s realitzar dues edicions anuals d’Escola d’Acolliment que, durant 2016, previsiblement seran m茅s ja que en el primer quadrimestre ja s’han realitzat les dues edicions”.

L’Escola d’Acolliment 茅s un Programa Voluntari de Comprensi贸 de la Societat Valenciana que garanteix als/as nous/as ciutadans/as el coneixement dels valors i regles de conviv猫ncia democr脿tica, els drets i deures, l’estructura pol铆tica i els idiomes oficials de la Comunitat Valenciana. L’Escola d’Acolliment ve regulada per la Llei 5/2008, d’integraci贸 de persones immigrants de la Comunitat Valenciana.

Les classes s’imparteixen 铆ntegrament per docents voluntaris, que en aquesta edici贸 茅s de 10 professors i professores especialistes en dret comunitari, constitucional, auton貌mic, legislaci贸 d’estrangeria i integraci贸, valenci脿, geografia i hist貌ria. A m茅s, des de l’Ajuntament hem ampliat el temari a temes d’inter猫s per a l’alumnat i per a la conviv猫ncia tals com: nacionalitat, procediment administratiu b脿sic, ordenan莽a de conviv猫ncia, ordenan莽a de tinen莽a d’animals perillosos, viol猫ncia de g猫nere i dom猫stica, i forces i cossos de seguretat de l’estat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.