fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló consolida el servei de taxi a demanda i avança en mobilitat sostenible i integradora

Castelló consolida el servei de taxi a demanda i avança en mobilitat sostenible i integradora

La iniciativa que es va activar en 2019 com a prova pilot va ser premiada en l’àmbit autonòmic per la Conselleria de Política Territorial.

L’Ajuntament de Castelló consolida el servei de taxi a demanda, que va començar com a prova pilot en 2019, i que en l’actualitat compta amb 182 usuaris i usuàries registrades, havent-se utilitzat al voltant de 1.000 vegades. Així doncs, el govern municipal ha aprovat l’expedient per a contractar, mitjançant procediment obert, el servei de *Taxicas, amb un pressupost màxim del contracte per als dos anys de duració del mateix de 72.000 euros (IVA inclòs), així com els plecs de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques que formen part d’aquest, els quals regiran la contractació.

Cal destacar respecte a aquest servei, que l’any 2020, el consistori va rebre el Tercer Premi de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per la seua prestació. Una distinció que, segons ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, “és un aval a les polítiques sostenibles i integradores”. “Posem en valor aquells projectes que faciliten els desplaçaments de proximitat i que contribueixen a fer de Castelló una ciutat més amable i còmoda per als veïns i veïnes”, ha afegit Marco.

Respecte al funcionament del sistema Taxicas, l’app, https://appadvice.com/game/app/taxicas/1439292001, està dissenyada per a concretar desplaçaments de manera ràpida, econòmica, prèvia reserva i amb la subjecció a un punt d’origen i destinació prefixada en horaris determinats.

Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha especificat que, a través d’aquest projecte, “ens adaptem a la demanda veïnal amb el propòsit de connectar barris i fomentar un transport col·lectiu i eficient, reduint així les emissions de carboni i garantint un servei públic a tota la ciutadania”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.