fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló consolida la brigada especialitzada en accessibilitat urbana

Castelló consolida la brigada especialitzada en accessibilitat urbana

Els regidors Rafa Simó i José Luis López destaquen que en sis mesos s’ha superat el mig centenar d’actuacions.

Fa poc més de sis mesos l’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Serveis Públics que dirigeix Rafa Simó, va crear la primera Brigada d’Accessibilitat Urbana (BAU) com a equip específic per a eliminar barreres arquitectòniques. La creació de la BAU reflecteix l’aposta per “fer de Castelló una ciutat més inclusiva, més amable i més accessible per a persones amb mobilitat reduïda i també per a persones majors”, defensa el regidor d’Ordenació del Territori.

Rebaixe de voreres on fins ara hi havia vorades, arranjament de desperfectes en recorreguts per als vianants, eliminació de barreres en edificis municipals, incloses seus socials d’associacions veïnals o de gent gran. “Poden semblar actuacions modestes però tenen un impacte enorme en la vida quotidiana de moltes persones perquè els facilita la mobilitat”, destaca el regidor de Benestar Social, José Luis López, des de l’àrea del qual també es treballa en la formació d’un tècnic especialista en accessibilitat urbana universal o en la creació d’un consell assessor en esta matèria.

Simó abunda en esta idea. “Quan parlem d’una ciutat amigable per a la gent gran, estem parlant d’actuacions d’este tipus; quan ens referim a un urbanisme amb perspectiva de gènere, també inclou millores d’esta índole o quan defensem una ciutat més inclusiva”, assegura.

La creació d’esta brigada específica d’accessibilitat urbana suposa, en paraules de l’edil d’Ordenació del Territori, “millorar les prestacions que s’estaven oferint fins al moment i avançar cap a un objectiu compartit com és el que Castelló siga una ciutat amb el major grau d’accessibilitat possible”.

En este sentit, el regidor de Benestar Social i Joventut, José Luis López, insisteix que “estes accions pretenen millorar el dia a dia dels castellonencs i fomentar la igualtat de condicions i oportunitats”, que reitera que “la creació d’esta brigada municipal d’accessibilitat urbana respon a la voluntat de fer de Castelló una ciutat més inclusiva i amigable amb totes les persones”.

La BAU, que opera sota esta denominació des del gener passat, ha realitzat mig centenar de projectes en diferents llocs, tant en via pública com en edificis municipals. Entre els treballs realitzats, s’inclouen els rebaixes de voreres en el barri del Raval Universitari, en els carrers Juan Ramón Jiménez, República Argentina, Marqués de la Ensenada, L’Illa Baleato, eliminació de barreres en els accessos a diverses associacions i també la millora d’altres edificis municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.