fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 coopera en un projecte internacional per a millorar la gesti贸 financera de suport a refugiats sirians en tres municipis jordans

Castell贸 coopera en un projecte internacional per a millorar la gesti贸 financera de suport a refugiats sirians en tres municipis jordans

El director de Gesti贸 Pressupost脿ria, Pascual Hern谩ndez, se suma al projecte QUDRA com a especialista en pressupost per objectius.

El director de Gesti贸 Pressupost脿ria de l’Ajuntament de Castell贸, Pascual Hern谩ndez, viatja del 8 al 18 d’octubre a Jord脿nia per a participar en una missi贸 internacional d’assist猫ncia t猫cnica i formativa amb l’objectiu de millorar la sostenibilitat financera en la prestaci贸 de serveis als refugiats sirians despla莽ats pel conflicte b猫l路lic fins a esta regi贸 jordana i les seues comunitats d’acolliment. Hern谩ndez assessorar脿 t猫cnics dels municipis de Mafraq, Ramtha i Sarhan en qualitat d’especialista en pressupost per programes en el marc del projecte QUDRA, finan莽at per la Uni贸 Europea i en el qual tamb茅 col路laboren l’Ag猫ncia Espanyola de Cooperaci贸 Internacional i Desenvolupament (AECID) i la Fundaci贸 Internacional i per a Iberoam猫rica d’Administraci贸 i Pol铆tiques P煤bliques (FIIAPP).

El regidor de Gesti贸 Municipal, Antonio Lorenzo, ha manifestat que “el Govern municipal no pot m茅s que manifestar la seua satisfacci贸 perqu猫 funcionaris d’esta casa participen en projectes de cooperaci贸 internacional per a traslladar a altres administracions de pa茂sos llunyans la forma de gestionar els assumptes p煤blics que tenim en el nostre ajuntament”. Amb la participaci贸 del director de Gesti贸 Pressupost脿ria en esta missi贸 internacional d’assist猫ncia t猫cnica, “tamb茅 contribueix a millorar la reputaci贸 de la nostra ciutat i a referenciar la nostra ciutat per raons positives gr脿cies la bona gesti贸 que funcionaris i funcion脿ries p煤bliques d’esta casa realitzen di脿riament”.

L’evoluci贸 que ha seguit en estos anys l’Ajuntament de Castell贸 implantant un pressupost per objectius a partir del lideratge t猫cnic de les 脿rees de Pressupost i Comptabilitat i de Modernitzaci贸, amb el ple suport pol铆tic de la Corporaci贸 i amb el treball rigor贸s i professional de totes les 脿rees gestores de l’Ajuntament, ha constitu茂t una refer猫ncia d’猫xit i una bona pr脿ctica perqu猫 l’Institut d’Estudis Fiscals l’haja seleccionat com a model a exportar als municipis jordans.

Hern谩ndez ha sigut seleccionat per la FIIAPP com a especialista en la modernitzaci贸 de les t猫cniques pressupost脿ries per a passar d’un pressupost tradicional a un pressupost per objectiu despr茅s de la seua aplicaci贸 en l’Ajuntament de Castell贸. El mateix director de Gesti贸 Pressupost脿ria explica que “aquest canvi en l’enfocament 茅s una t猫cnica que permet posar l’accent en els resultats en lloc de posar-ho en els recursos com fa el pressupost tradicional i d’esta manera es converteix en una eina 煤til per a racionalitzar l’assignaci贸 dels recursos disponibles”.

L’orientaci贸 als resultats implica fer expl铆cits els objectius dels programes i requereix mesurar els productes que resulten de les activitats i el grau d’efici猫ncia aconseguit, la qual cosa potencia la utilitat del pressupost per al seguiment i control de la gesti贸.

Com assignar els recursos disponibles als programes pressupostaris, com ordenar el proc茅s d’elaboraci贸 del pressupost per programes i l’esborrany d’instrucci贸 per a l’elaboraci贸 pressupost脿ria seran els tres 脿mbits en els quals es concretar脿 la col路laboraci贸 del responsable t猫cnic municipal de Gesti贸 Pressupost脿ria, que ha sigut seleccionat per a participar en esta missi贸 formativa internacional al costat de funcionaris de l’Institut d’Estudis Fiscals i de la Comunitat de Madrid.

El programa persegueix capacitar als funcionaris jordans dels municipis de Mafraq, Ramtha i Sarhan en l’elaboraci贸 d’un pressupost per programes en 2019 a partir de l’adquisici贸 de les nocions conceptuals i la seua aplicaci贸 pr脿ctica. Les sessions combinaran el treball en xicotets grups amb la discussi贸 en ple dels treballs i la presentaci贸 d’elements conceptuals per part dels ponents.

Hern谩ndez afronta la seua participaci贸 com un repte professional per貌 tamb茅 com un reconeixement a un treball col路lectiu. “S贸c dels quals pensa que el millor treball 茅s el que es fa en equip i tinc la sort de tenir en l’Ajuntament de Castell贸 un departament format per grans professionals amb capacitats complement脿ries, compromeses amb un prop貌sit, un objectiu de treball i un plantejament comuns i amb responsabilitats compartides i aix铆 tot resulta m茅s f脿cil i efica莽. Per貌 tamb茅 vull agrair l’esfor莽 de la resta de companys de les diferents 脿rees gestores sense els quals un Pressupost per objectius seria una quimera”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.