fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 decideix amb el ‘m贸n de la festa’ la suspensi贸 de Sant Pere i Sant Joan per la covid

Castell贸 decideix amb el ‘m贸n de la festa’ la suspensi贸 de Sant Pere i Sant Joan per la covid

Festes es compromet a recollir propostes per a estudiar la possibilitat de realitzar actes a partir del pr貌xim mes de setembre.

L’Ajuntament de Castell贸 ha acordat hui amb el m贸n de la festa que, en compliment de les mesures sanit脿ries davant la covid-19 relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones, i sota un criteri de precauci贸 i prud猫ncia per a minimitzar el risc de propagaci贸 del virus, no se celebraran les festes de Sant Pere ni tampoc les de Sant Joan.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el regidor de Festes i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, han abordat aquesta q眉esti贸 en la reuni贸 mantinguda hui amb el m贸n de la festa, a la qual es van empla莽ar el mes de gener passat quan es va acordar suspendre el calendari festiu fins a maig atenint a la situaci贸 epidemiol貌gica de la ciutat. “Hui hem tornat a reunir-nos amb els ens festers de la nostra ciutat per a reavaluar la situaci贸 epidemiol貌gica i prendre decisions respecte a la celebraci贸 d’actes festius i esdeveniments per als pr貌xims mesos i s’ha recordat de forma consensuada suspendre Sant Pere i Sant Joan ateses les mesures sanit脿ries davant la covid-19”, ha explicat Marco.

La no celebraci贸 de les festes del Grau es fa considerant que 茅s la decisi贸 m茅s prudent i conforme a les directrius de salut p煤blica, ja que s贸n uns festejos populars multitudinaris, que es desenvolupen al carrer i reuneixen centenars de persones. Pels mateixos motius, se suspenen els actes que tradicionalment es programen per a la nit de Sant Joan a les platges de Castell贸. “Agra茂sc la sensibilitat de la Comissi贸 de Festes de Sant Pere i els trasllade un missatge d’脿nim a les reines, president infantil i tota la seua cort d’honor, aix铆 com a les penyes i colles”, ha apuntat Braina.

Durant la trobada, l’Ajuntament tamb茅 s’ha comprom茅s amb els representants del m贸n de la festa a recollir i estudiar les seues propostes d’actes o esdeveniments que puguen desenvolupar-se a la ciutat a partir del pr貌xim mes de setembre.

En la reuni贸, que ha tingut lloc al Palau de la Festa, a m茅s de Marco i Braina, per part del m贸n de la festa han participat representants de la comissi贸 de festes del 75 aniversari de les festes de la Magdalena, de la Gestora de Gaiates, la Federaci贸 de Colles, els ens vinculats (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d’Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut, Colla de Dol莽ainers i Tabaleters, Confraria de la Sang, Confraria de Lled贸, Festes de Carrer i Confraria de Festes de Sant Pere), a m茅s de les reines de les festes, Carmen Molina i Gal路la Calvo, i els pregoners, Jos茅 Mar铆a Prades i Marc Osorio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.