fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló desplega més de 150 efectius de policia i mobilitat en la X Marató BP

Castelló desplega més de 150 efectius de policia i mobilitat en la X Marató BP

El dispositiu, que s’amplia amb personal de l’organització, permetrà controlar prop de 275 punts de trànsit del recorregut.

Més de 250 persones entre policies locals, agents de mobilitat, personal sanitari, bombers i protecció civil, al costat del personal de l’organització, integren el dispositiu de seguretat per a la X Marató BP Castelló que se celebra aquest diumenge 16 de febrer. En total, la Policia Local i agents de mobilitat controlaran més de 150 punts de trànsit afectats pel recorregut de la prova. Altres 122 estaran controlats per personal de l’organització.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha destacat que la Marató és un gran esdeveniment esportiu que requereix d’un desplegament especial pel temps de la prova, el seu recorregut i per la gran afluència de persones que participen o assisteixen a veure aquest esdeveniment. El dispositiu es completa amb voluntaris de Protecció Civil i una dotació de Bombers en la zona de la meta.

El dispositiu policial arranca en la nit d’aquest dissabte amb el tall al trànsit de l’avinguda Barcelona, la zona d’eixida de la carrera, per a procedir al muntatge de ponts d’eixida i tanques. Durant la nit, diverses dotacions regularan el trànsit en la zona de l’avinguda València per al muntatge del cartell de separació de la Marató i la 10K.

La X Marató BP Castelló donarà el tret d’eixida a les 9.00 hores del matí del diumenge dia 16 de febrer des de l’avinguda Barcelona i finalitzarà sobre les 14.00 hores en la meta situada al Parc Ribalta.

D’altra banda, el recorregut provocarà canvis i desviaments en el transport públic de la ciutat. Així, no circularan des de les 8.30 hores fins a les 14.00 hores les línies 1 (Poliesportiu Ciutat de Castelló-Hospital General), la L4 (Grup Grapa-CEU), la L5 (Passeig Ribalta-basílica del Lledó) no circularà aquest dia, la L8 (línia circular Hospital General), L9 (Estació Intermodal-grup Grapa) i L11 (Rafalafena-UJI). Altres línies realitzaran variacions de recorreguts o desviaments. Són: la L3 (basílica del Lledó-Hospital Magdalena), L6 (Ribalta-Benadressa), L7 (Urbanització La Torreta-Grup Lorda), L10 (Tetuan-grup Sant Lorenzo), L12 (Comissaria de Policia-UJI) i L18 (Hospital General, circular).

Unes 3.200 persones participaran en la Marató i en la 10-K, la meitat d’elles en la prova regna de l’atletisme. La major part dels i les corredores (sobre el 75%) són de la Comunitat Valenciana, mentre que entre un 6-7% són participants internacionals. La resta, arriben procedents d’altres punts d’Espanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.