fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 destina a la creaci贸 d’ocupaci贸 les aportacions del Fons de Cooperaci贸 Municipal

Castell贸 destina a la creaci贸 d’ocupaci贸 les aportacions del Fons de Cooperaci贸 Municipal

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca l’esfor莽 pressupostari per a crear ocupaci贸 entre persones en exclusi贸 social.

L’Ajuntament de Castell贸 destinar脿 al foment de l’ocupaci贸 les aportacions del Fons de Cooperaci贸 Municipal aprovades pel Govern de la Generalitat que, en el cas de la capital de la Plana, ascendeixen a 601.884 euros. Amb aquests recursos, el Govern municipal preveu finan莽ar una part dels Jornals de Vila, un pla d’inserci贸 laboral per a persones en risc d’exclusi贸 social incl貌s en el programa de govern del Pacte del Grau.

“L’ocupaci贸 茅s la gran prioritat del Govern municipal”, afirma l’alcaldessa, Amparo Marco, qui destaca l’esfor莽 pressupostari realitzat en els dos 煤ltims exercicis. En 2017 s’ha previst una inversi贸 en ocupaci贸 de 4,7 milions d’euros, a trav茅s del Pla Estrat猫gic d’Ocupaci贸. “L’Ajuntament promou la creaci贸 de llocs de treball de qualitat, i sense precarietat, per a donar oportunitats als col路lectius m茅s vulnerables”.

El programa Jornals de Vila afavorir脿 la pr脿ctica professional i inserci贸 laboral a jornada completa de persones parades, pertanyents al col路lectiu de persones en exclusi贸 social, prioritzant-se als qui hagen sigut derivades des dels Serveis Socials o que acrediten ser persones usu脿ries dels mateixos. En la primera edici贸, el programa es va dedicar a la rehabilitaci贸, reparaci贸 i manteniment dels habitatges socials i edificis municipals.

El Consell va aprovar el 27 de gener el pla de finan莽ament de les entitats locals pel qual es creava el fons de cooperaci贸 municipal, un instrument que injectar脿 en els municipis un total de 52,4 milions d’euros enguany. La iniciativa 茅s un mandat de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i respon tamb茅 a una demanda del municipalisme, que en els 煤ltims anys ha reivindicat m茅s col路laboraci贸 econ貌mica del Govern valenci脿.

El fons permet finan莽ar serveis, infraestructures i equipaments b脿sics dels municipis, sense cap condicionant des del Govern auton貌mic. Es tracta de transfer猫ncies que cada ajuntament pot destinar a promoure les actuacions d’obres i serveis que considere m茅s necess脿ries i urgents. En el cas de Castell贸 s’ha decidit destinar-los a ocupaci贸, en explicar l’Ajuntament amb suficient capacitat pressupost脿ria per a escometre les inversions en infraestructures gr脿cies al super脿vit de 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.