fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló duplica les subvencions de la Borsa de Lloguer Municipal i injecta 100.000 € extraordinaris

Castelló duplica les subvencions de la Borsa de Lloguer Municipal i injecta 100.000 € extraordinaris

Habitatge consigna altres 100.000 euros i crearà un nou Observatori d’Habitatge amb el nou modificat de crèdit.

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló destinarà aquest any 100.000 euros extraordinaris a la línia de subvencions dirigida a xicotets propietaris que cedisquen habitatges a la Borsa de Lloguer Municipal gràcies a l’últim modificat de crèdit. Aquest finançament correspon a les romanents de 2020 i 2021, una inversió que es pot utilitzar gràcies a la supressió de la regla de despesa”. Així, les subvenciones passen de 65.000 a 165.000.

“Celebrem que l’eliminació de la regla de despesa ens permeta reforçar les nostres polítiques d’habitatge. En la Borsa de Lloguer municipal havíem pressupostat inicialment 65.000 euros per a finançar les ajudes per als propietaris que faciliten pisos. Ara incloem altres 100.000 euros per a ampliar aquesta cobertura i augmentar la provisió de pisos de lloguer de la Borsa Municipal”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Aquesta convocatòria de subvencions inclou per als propietaris un incentiu de 1.500 euros a l’any més una quantitat de fins a 2.900 euros per a reformar l’interior. Amb aquestes subvencions, la Regidoria confia que els xicotets propietaris s’animen a facilitar pisos que disposen en desús a un lloguer a un preu limitat (4 euros per metre quadrat”. A més, disposaran d’assessorament i seguiment en la signatura del contracte entre les dues parts. Per exemple, un pis de 60 metres quadrats pot llogar-se a 240 euros, sumant-se les ajudes, a més d’un depòsit per a fer front impagaments o desperfectes.

Podran ser beneficiàries les persones físiques o jurídiques que siguen propietàries o usufructuàries d’un habitatge de Castelló inscrites en la Borsa de Lloguer i que hagen formalitzat un arrendament. El termini de sol·licituds està ara en vigor i finalitza el 7 de desembre. Es pot realitzar en el Registre General, en els registres de juntes de districte, en seu electròniques. Dubtes en vivenda@castello.es o en 669590440.

D’altra banda, Habitatge ha planificat enguany amb la modificació de crèdit extraordinària la creació d’un nou Observatori d’Habitatge que potencie la planificació, amb un cost de 30.000 euros i la creació d’una web pròpia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.