fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 elaborar脿 un mapa de la salut per a fomentar h脿bits saludables

Castell贸 elaborar脿 un mapa de la salut per a fomentar h脿bits saludables

La regidora Mary Carmen Ribera destaca l’engegada del projecte ‘Castell贸, ciutat amigable amb la gent gran’

Salut P煤blica, Gent gran i Consum explicaran en 2017 amb un pressupost global d’1,2 milions. S贸n les tres 脿rees que gestiona l’edil Mary Carmen Ribera, qui avui ha presentat els comptes de les tres regidories per a 2017. Ribera ha destacat la redacci贸 del Pla Estrat猫gic de Salut de la ciutat de Castell贸 i l’engegada del programa Castell贸, ciutat amigable amb la gent gran.

La Regidoria de Salut P煤blica, segons ha explicat Ribera, comptar脿 en 2017 amb un pressupost de 604.000 euros, que permetran desenvolupar el Pla Estrat猫gic de Salut de Castell贸, que inclour脿 l’elaboraci贸 d’un mapa de la salut o mapa de recursos comunitaris “amb l’objectiu de facilitar informaci贸 a nous residents i fomentar els h脿bits saludables entre la ciutadania”. La redacci贸 d’aquest Pla s’emmarca dins de l’acord d’adhesi贸 de l’Ajuntament de Castell贸 a l’estrat猫gia de salut del Ministeri i l’elaboraci贸 d’aquest mapa permetria donar a con猫ixer l’exist猫ncia de recursos, tant p煤blics com a privats, relacionats amb l’activitat f铆sica, l’alimentaci贸 sostenible, la parentalitat positiva, el benestar emocional, etc猫tera.

A m茅s, aquesta 茅s l’脿rea de Govern que gestiona contractes com el de desinsectaci贸 per a prevenir plagues com les de mosquits, amb un pressupost anual de 55.000 euros als quals se sumen altres 10.000 del Pla de lluita biol貌gica; el servei de recollida d’animals abandonats, al que es destina 134.300 euros o el servei de desratitzaci贸 i lluita contra les paneroles. La regidora ha explicat que enguany Salut P煤blica assumeix altres serveis que fins ara depenien de Sostenibilitat Ambiental com el manteniment de zones d’esplai can铆.

Ribera tamb茅 ha assenyalat que es mantenen partides per a altres projectes com el de la platja canina, que va comen莽ar a funcionar a l’octubre de 2016 fins al 31 de mar莽 de 2017 com a prova pilot en la platja del Pinar.

Quant a Gent gran, el pressupost experimenta un lleuger creixement fins als 561.000 euros, “la qual cosa suposa trencar amb una tend猫ncia a la baixa en l’煤ltima d猫cada ha redu茂t a la meitat la partida d’aquesta 脿rea”. La regidora ha explicat que la principal acci贸 ser脿 l’engegada del programa Castell贸, ciutat amigable amb la gent gran, que cont茅 38 accions en vuit 脿mbits diferents: espais a l’aire lliure i edificis; transport; habitatge; participaci贸 social; respecte i inclusi贸 social; treball i participaci贸 ciutadana; comunicaci贸 i informaci贸 i serveis socials i salud.

Les 38 mesures incloses s’han seleccionat a partir de les propostes presentades pels majors participants en la primera fase del projecte, entre les quals es troben peticions com la concessi贸 d’ajudes per a l’adaptaci贸 dels habitatges; la recuperaci贸 de l铆nies d’autob煤s que connecten amb hospitals i centres de salut; millorar l’accessibilitat en les vies urbanes; augmentar el nombre de sem脿fors amb comptador vial o fomentar les campanyes informatives per a prevenir els enganys o abusos a la gent gran en mat猫ria d’habitatge.

Gent Gran tamb茅 engegar脿 nous projectes en 2017 com un servei d’assessorament psicol貌gic o noves activitats per a promoure un envelliment actiu i saludable, amb tallers d’entrenament cognitiu o augmentant les places en tallers de pilates, inform脿tica o Internet. El document de la fase de diagn貌stic s’ha rem猫s al *Imserso per a la seua an脿lisi.

Quant a l’脿rea de Consum, la regidora ha apuntat que es mantindran les campanyes i l铆nies iniciades en 2017 encara que “potenciant algunes com la de promoci贸 dels productes pesquers del Grau, que enguany ascendir脿 a 15.000 euros”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.