fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 endre莽a l’acc茅s Nord a la ciutat amb el p脿rquing verd de l’Hospital General

Castell贸 endre莽a l’acc茅s Nord a la ciutat amb el p脿rquing verd de l’Hospital General

L’alcaldessa i el regidor d’Ordenaci贸 del Territori visiten les obres d’adequaci贸, la primera fase de la qual conclour脿 al juny.

Castell贸 endre莽ar脿 l’acc茅s Nord a la ciutat amb les obres d’adequaci贸 del solar situat enfront de l’Hospital General, de les quals s’est脿 executant la primera fase. Aquest solar, que es converteix en un fanguer en episodis de pluges, combinar脿 la seua funci贸 com a p脿rquing verd 鈥搖n tractament similar al situat en el parc litoral de la platja del Pinar- amb zona verda i vials que milloren la mobilitat en l’entorn. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, han visitat avui els treballs que permetran endre莽ar diverses d猫cades despr茅s aquest acc茅s.

L’alcaldessa ha destacat que aquests treballs “contribuiran al fet que Castell贸 compte amb un acc茅s digne, que es mantinga la funci贸 de zona de p脿rquing tenint en compte les necessitats que genera l’Hospital General i que es millore la mobilitat de l’entorn”. El per铆ode d’execuci贸 del projecte 茅s de quatre mesos pel que el p脿rquing verd estar脿 operatiu a finals de juny o principis de juliol.

Sim贸 tamb茅 s’ha referit al doble objectiu que persegueix aquest projecte: “D’una banda, es transforma el buit urb脿 existent en una zona enjardinada que contribu茂sca a ‘cosir’ la trama urbana i, per un altre, ordenar el ca貌tic aparcament de vehicles que es d贸na en l’actualitat”. Marco ha apuntat que continuen les negociacions amb els propietaris de la resta del solar per a poder completar l’execuci贸 amb una segona fase i “dotar a la ciutat d’un espai digne”.

Aquesta actuaci贸 s’inclou en el paquet d’obres financerament sostenibles que Castell贸 va a executar durant aquest any per un import de 3,4 milions d’euros. Aquests 16 projectes es divideixen en quatre grans 脿rees: obres hidr脿uliques, equipaments, turisme i reformes en col路legis.

La intervenci贸 t猫cnica pret茅n resoldre tant q眉estions funcionals com generar la percepci贸 d’un espai coherent, d’acord amb la dignitat que l’espai p煤blic mereix. El projecte inclou la construcci贸 d’un vial de doble adre莽a que recorre el per铆metre de la zona verda i cont茅 places d’aparcament als seus dos costats, alhora que s’introdueixen dos vials que travessen transversalment la zona enjardinada en adreces perpendiculars a les seues bogues, generant dos eixos que contenen tamb茅 aparcaments i fiten tres zones enjardinades en les quals es prioritzar脿 l’煤s d’esp猫cies aut貌ctones. A m茅s, tamb茅 es construiran les corresponents voreres perimetrals i se situaran fonts ornamentals per a millorar l’煤s p煤blic de la zona enjardinada. Amb el plantejament descrit es pret茅n portar cap una actuaci贸 “blana”, en la qual predominen els elements vegetals sobre els espais pavimentats, fins i tot en les zones en les quals es permet el tr脿fic i aparcament de vehicles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.