fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 engega el sistema de participaci贸 ciutadana a les sessions plen脿ries

Castell贸 engega el sistema de participaci贸 ciutadana a les sessions plen脿ries

La vicealcaldessa i regidora de Participaci贸 Ciutadana, Ali Brancal, i l’edil de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸, Ignasi Garcia, han explicat aquest dimecres la forma per preguntar al ple.

L’Ajuntament de Castell贸 ja disposa del sistema de participaci贸 ciutadana que permetr脿 els ve茂ns, les entitats i les empreses de la ciutat fer preguntes a qualsevol regidor durant les sessions plen脿ries. El nou sistema ha estat presentat aquest dimecres per part de la vicealcaldessa i regidora de Participaci贸 Ciutadana, Ali Brancal, i per l’edil de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸, Ignasi Garcia, que han comptat amb el suport dels t猫cnics del consistori encarregats de dissenyar l’apartat web espec铆fic.

El sistema compta amb un formulari que la persona interessada (ja siga particular o com a representant d’una empresa o una associaci贸) ha d’emplenar i posteriorment imprimir per tal de poder fer el registre a l’ajuntament, tal i com duen a terme els propis regidors quan fan cap proposta. En aquest formulari, qui formule la q眉esti贸 ha d’identificar-se, especificar l’脿rea on adre莽a la seua pregunta i redactar la consulta amb un m脿xim de 29 l铆nies. El document ha d’anar signat i, una vegada registrat, es debatr脿 per ordre d’entrada.

Els plenaris admetran un m脿xim de 10 consultes per sessi贸, amb tres minuts per fer la pregunta per part de la persona participant. 脡s el mateix temps del que disposen els regidors, segons han recordat els regidors Ali Brancal i Ignasi Garcia. Respecte als terminis per formular les q眉estions, el ple n’admetr脿 fins dos dies abans de l’inici de les comissions corresponents per a cada sessi贸. Aquelles que, b茅 per estar fora de termini o b茅 perqu猫 s’han presentat despr茅s de les 10 que s’han d’admetre per ple queden fora de la sessi贸, es posposaran per a la seg眉ent.

“El sistema preveu informar sobre totes les consultes de la ciutadania, ja que peri貌dicament s’anir脿 publicant tota la informaci贸 que s’haja fet p煤blica a trav茅s de les consultes”, ha assegurat Brancal durant la roda de premsa. La vicealcaldessa s’ha referit a les preguntes que, per la seua brevetat i caracter铆stiques, es podran fins i tot contestar per correu. I tamb茅 a aquelles que, pel contingut, poden ser derivades a altres organismes. Per tant, finalment es produir脿 “un gran tr脿nsit d’informaci贸 entre tots els regidors i la ciutadania que resoldr脿 una demanda molt necess脿ria a la nostra ciutat”, ha assegurat Brancal.

“Tota la informaci贸 que s’introdueix al sistema ens arriba als regidors, tant als que estem a l’equip de govern com als de l’oposici贸, de manera que la participaci贸 i la transpar猫ncia amb la informaci贸 p煤blica arriba a totes les 脿rees i regidories”, ha assegurat el regidor Ignasi Garcia. L’edil tamb茅 ha destacat “l’intens treball que han dut a terme el personal del consistori, especialment els t猫cnics, per tal de poder desenvolupar aquest sistema que permetr脿 donar cabuda al ple a la ciutadania”.

Al respecte, la vicealcaldessa ha reiterat que “davant la impossibilitat de seure una persona particular al plenari, ja que 茅s un sup貌sit que la llei no permet, hem trobat la manera de resoldre l’entrebanc amb el sistema de participaci贸 ciutadana, que s’ajusta a la llei i igualment d贸na veu a la ciutadania”. Tal i com s’ha avan莽at durant la presentaci贸, el sistema admetr脿 millores amb el pas del temps i l’煤s que se li done per part de la ciutadania, que s’espera que “siga elevat ja que hi havia molta gent interessada en que engeg脿rem aquest projecte”, segons Brancal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.