fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 engega la primera cooperativa d’emprenedors de la Comunitat Valenciana

Castell贸 engega la primera cooperativa d’emprenedors de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament i Fevecta impulsen Beta.coop, una iniciativa innovadora per a incentivar l’emprenedoria

La primera cooperativa d’emprenedors de la Comunitat Valenciana, beta.coop, est脿 a punt d’engegar-se a Castell贸. La col路laboraci贸 entre l’Ajuntament de Castell贸 i la Federaci贸 Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA) permetr脿 que beta.coop 貌briga les seues portes en una de les naus de l’edifici CIES, situat en la Ciutat del Transport. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econ貌mica, Patricia Puerta, ha destacat que “es tracta d’una iniciativa innovadora, que permetr脿 incentivar l’emprenedoria en la nostra ciutat, recolzar a les persones que tenen les seues pr貌pies idees de negoci i afavorir脿 les oportunitats laborals en un entorn protegit”.

Beta.coop oferir脿 una experi猫ncia real d’emprenedoria cooperativa en un entorn protegit a trav茅s d’una f贸rmula empresarial nova, la cooperativa d’emprenedors. Aquesta iniciativa, fruit de la col路laboraci贸 entre l’Ajuntament de Castell贸 i FEVECTA, permetr脿 als grups d’emprenedors que s’incorporen comen莽ar l’activitat en el mercat sense necessitat de constituir formalment l’empresa, oferint un marc legal per a cercar clients, facturar, comprar, etc. A m茅s, estaran sempre acompanyats per un equip de professionals. Aix铆, els emprenedors podran comprovar de forma real si el seu projecte funciona i de quina forma pot ser viable, assumint menor risc.

A m茅s, els grups integrants de beta.coop disposaran d’espais totalment condicionats per a la celebraci贸 de reunions, sessions formatives, presentacions i trobades, que han sigut cedits per l’Ajuntament.

L’edil Patricia Puerta ha afirmat que “la primera Cooperativa d’Emprenedors de la Comunitat Valenciana ofereix una soluci贸 a mesura i amb les millors garanties per als qui estan pensant emprendre una activitat empresarial i volen provar-la en el mercat abans de crear l’empresa” pel que ha animat a contactar a trav茅s de la p脿gina web www.beta.coop o en el tel猫fon 964 722 354.

Beta.coop ofereix acompanyament personalitzat en el test de mercat: orientaci贸 per a la definici贸 i engegada de l’acci贸 comercial; suport a la redefinici贸 del model de negoci i la viabilitat; gesti贸 administrativa de l’activitat: protecci贸 jur铆dica, laboral i comptable; resoluci贸 de consultes en mat猫ria comptable, fiscal, jur铆dic-mercantil, etc猫tera; oportunitats per a establir relacions amb els altres emprenedors involucrats en el projecte i un ventall de 500 cooperatives associades a FEVECTA i la xarxa de contactes de l’organitzaci贸 i acc茅s a espais totalment condicionats per a la celebraci贸 de reunions, sessions formatives, presentacions i trobades.

Els requisits que han de complir els projectes s贸n: ser una iniciativa de dues o m茅s persones; voler engegar un projecte d’emprenedoria cooperativa; que l’activitat empresarial s’emmarque en el sector serveis; que requerisca una inversi贸 moderada i no necessitar un local comercial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.