fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 es posiciona com a exemple de bones pr脿ctiques en execuci贸 de l’estrat猫gia EDUSI

Castell贸 es posiciona com a exemple de bones pr脿ctiques en execuci贸 de l’estrat猫gia EDUSI

La responsable de FEDER proposar脿 a la ciutat com a model pel seu grau de compliment en un f貌rum europeu a celebrar a Gal铆cia.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha mantingut una trobada aquesta setmana amb la responsable dels fons FEDER de la Direcci贸 General de Pol铆tica Regional de la UE, Laura Hagemann, en el qual s’ha abordat el nivell d’execuci贸 i justificaci贸 dels projectes emmarcats en l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat (EDUSI), aix铆 com les claus del nou per铆ode de finan莽ament 2021-2027.

Marco ha exposat que l’Ajuntament est脿 en una fase avan莽ada, amb prop del 30% d’execuci贸 dels projectes a desenvolupar fins a 2022, la qual cosa, tal com va indicar Hagemann, situa a la capital de la Plana al capdavant en nivell de compliment respecte a altres consistoris espanyols. En aquest sentit, la responsable dels fons Feder va avan莽ar la seua intenci贸 de proposar que Castell贸 acudisca com a ciutat model de bones pr脿ctiques en compliment d’execuci贸 EDUSI en un pr貌xim f貌rum europeu que se celebrar脿 a Santiago de Compostel路la.

“A l’Ajuntament de Castell贸 no sols estem aprofitant aquesta finestra d’oportunitats que ens ofereix Europa, sin贸 que estem fent els deures quant a execuci贸 de l’estrat猫gia EDUSI, 茅s una bona not铆cia que es valore el nostre nivell de comprom铆s i compliment, amb vista a les pr貌ximes convocat貌ries d’ajudes europees”, ha indicat l’alcaldessa.

En la trobada entre Marco i Hagemann, un dinar de treball al qual tamb茅 van assistir la directora de l’Oficina de Planificaci贸 i Promoci贸 Econ貌mica, Carmen Vilanova, i l’eurodiputada valenciana Inmaculada Rodr铆guez-Pi帽ero, es van abordar a m茅s les claus del nou per铆ode de finan莽ament de la UE per a 2021-2027 que passen per l’elaboraci贸 d’una Agenda Urbana Local de Castell贸 vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l’Agenda Urbana Europea i en l’Agenda Urbana Espanyola.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Castell贸 va informar que l’Ajuntament iniciar脿 el proc茅s per a l’elaboraci贸 d’aquesta Agenda Urbana Local, que ser脿 impulsada i coordinada per l’Oficina de Planificaci贸 i Projecci贸 Econ貌mica del consistori, i que permetr脿 que la ciutat puga competir en les millors condicions d’elegibilitat per a l’obtenci贸 de fons FEDER en el pr貌xim per铆ode de programaci贸.

L’Agenda Urbana de Castell贸 茅s un document estrat猫gic que ha d’incloure un complet Pla d’Acci贸 que complisca amb tots els requeriments establits en el marc normatiu de refer猫ncia, especialment amb l’Agenda Urbana Europea i amb l’Agenda Urbana Espanyola, amb l’objectiu de perseguir la sostenibilitat en les pol铆tiques de desenvolupament urb脿 a nivell local i en l铆nia amb l’Agenda 2030. Es tracta d’un full de ruta que ser脿 fruit d’un proc茅s participatiu, d’avaluaci贸 i de revisi贸 d’objectius, que marcar脿 l’estrat猫gia i les accions locals a desenvolupar fins a 2030 per a aconseguir una ciutat m茅s sostenible, inclusiva, segura i resilient.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, va mantindre aquesta trobada amb la responsable dels fons FEDER de la Direcci贸 General de Pol铆tica Regional de la UE, Laura Hagemann, en una jornada de treball a Brussel路les en la qual tamb茅 Castell贸 va estar present com a agent actiu, per primera vegada, en la Setmana Europea de les Regions i Ciutats que organitza la Comissi贸 Europea del 7 a l’11 d’octubre 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.