fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 es reunir脿 amb el Cadastre a meitat de gener per a avan莽ar en la revisi贸 de valors dels habitatges

Castell贸 es reunir脿 amb el Cadastre a meitat de gener per a avan莽ar en la revisi贸 de valors dels habitatges

L’alcaldessa Amparo Marco ha insistit en la necessitat d’ajustar el valor dels immobles a la realitat econ貌mica actual.

El Govern Municipal ja ha obtingut resposta a la carta remesa per l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, a la Ger猫ncia Territorial del Cadastre sol路licitant l’inici de la revisi贸 dels valors cadastrals dels habitatges de la ciutat de Castell贸 que serveixen de base per a calcular l’impost de b茅ns immobles (IBI). La Gerent Territorial, Mercedes Marco, ha comunicat la convocat貌ria d’una reuni贸 per a intervinguts de gener amb car脿cter previ a l’inici dels treballs per a l’aprovaci贸 d’una nova pon猫ncia de valors.

L’alcaldessa ha explicat que, segons l’escrit rem猫s per la Ger猫ncia Territorial del Cadastre, aquesta primera reuni贸 servir脿 per a informar sobre el proc茅s dels treballs a desenvolupar, terminis d’execuci贸 previstos aix铆 com d’alguna estimaci贸 econ貌mica dels resultats del procediment a partir dels estudis que es realitzaran sobre la base de la sol路licitud traslladada pel Govern Municipal.

Amparo Marco ha recordat que l’煤ltima revisi贸 de valors cadastrals, aplicada des de 2012, ha provocat un augment de la quantia del rebut de l’Impost de B茅ns Immobles (IBI) de manera que immobles que han vist devaluat el seu valor per la crisi estan pagant impostos concordes als valors anteriors a la crisi.

La sol路licitud de redacci贸 de nova pon猫ncia de valors cadastrals pret茅n ajustar el valor de l’habitatge a la realitat econ貌mica actual. “No volem que els ve茂ns i les ve茂nes de Castell贸 seguisquen pagant imposats per aqueixos b茅ns en virtut d’un valor fixat abans del col路lapse del mercat immobiliari i per a莽貌 hem activat ja tota la tramitaci贸 perqu猫 es puga iniciar la revisi贸”, ha insistit.

Per la seua banda, el regidor responsable de l’脿rea de Gesti贸 Municipal, Antonio Lorenzo, ha explicat que paral路lelament a aquesta revisi贸 de valors cadastrals el Govern Municipal ha aprovat una revisi贸 d’ordenances fiscals basada en la progressivitat i la just铆cia social perqu猫 paguen menys els qui menys tenen. Entre les mesures, ha recordat Lorenzo, el coeficient de l’IBI s’ha rebaixat un 5% a les fam铆lies, passant aix铆 del 0,7875% al 0,7475%, “el m茅s baix dels tipus aplicats per aquest ajuntament des de 2007”.

L’edil ha defensat que “amb aquesta decisi贸 anem a evitar un augment de dos milions en la c脿rrega fiscal sobre les fam铆lies, que 茅s el que haurien pagat si hagu茅rem mantingut el mateix coeficient”. Tant l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, com el regidor de Gesti贸 Municipal, Antonio Lorenzo, han destacat la import脿ncia que s’engegue la revisi贸 de valors cadastrals per a ajustar el pagament d’impostos que despr茅s fan els ciutadans en funci贸 d’aquesta valoraci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.