fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 explica amb 13 panells a l’aire lliure la hist貌ria del Palau Municipal i la restauraci贸 de l’edifici

Castell贸 explica amb 13 panells a l’aire lliure la hist貌ria del Palau Municipal i la restauraci贸 de l’edifici

L’alcaldessa Amparo Marco i el regidor Rafa Sim贸 destaquen la posada en valor d’un edifici de 300 anys amb una inversi贸 de 470.000 euros

Quants habitants tenia Castell贸 quan es va edificar l’actual Palau Municipal? Sobre qu猫 es va construir l’edifici? Quan es va inaugurar o quants sous de l’猫poca es van pagar? En qu猫 consisteixen les obres de rehabilitaci贸 en la qual s’inverteixen 470.000 euros? Aquestes s贸n algunes de les preguntes a les quals trobar脿 resposta tota aquella persona que s’acoste a la pla莽a Major a trav茅s de 13 panells de gran grand脿ria a l’aire lliure en els quals s’explica la hist貌ria de l’edifici i la rehabilitaci贸 de l’immoble declarat com a B茅 d’Inter茅s Cultural (BIC), en la qual el Govern Municipal inverteix 470.000 euros.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, han visitat avui els panells al costat dels arquitectes municipals Blas Jovells i Pilar Albert. Els panells d’alumini s’han col路locat sobre les tanques que protegeixen la bastida utilitzada per a la restauraci贸. L’alcaldessa ha subratllat que amb aquesta iniciativa “aconseguim acostar el patrimoni municipal a la ciutadania i expliquem una actuaci贸 que t茅 com a principal objectiu posar en valor aquest patrimoni que, en el cas del Palau Municipal, ja ha complit 300 anys”.

Els panells s’han col路locat en les tres fa莽anes en les quals s’actuar脿: la de la pla莽a Peixateria, la de la pla莽a Major 鈥搇a fa莽ana hist貌rica la configuraci贸 arquitect貌nica de la qual respon amb major fidelitat al projecte original- i la de la pla莽a del Mercat ambulant. Aquestes tanques, realitzades en alumini, expliquen els 300 anys d’hist貌ria de l’edifici noble de l’Ajuntament en ordre cronol貌gic i la intervenci贸 de restauraci贸 que es realitzar脿 en cada d’una de les fa莽anes. La fa莽ana hist貌rica 茅s la que m茅s s’ha deteriorat al llarg dels anys, hagut d’entre altres factors a la climatologia i a l’elevat grau de pol路luci贸 que ha suportat per l’intens tr脿fic rodat en els carrers de l’entorn i en la mateixa pla莽a fins a la seua 煤ltima remodelaci贸 i peatonalitzaci贸 l’any 2013.

La informaci贸 combina dades hist貌riques amb imatges de les diferents 猫poques, com per exemple un pl脿nol del segle XIII amb la pla莽a Major i les llavors denominades places del Carb贸 i de la Neu. “Es tracta d’una manera directa, c貌moda i accessible de donar a con猫ixer a qu猫 es destina els diners dels castellonencs al mateix temps que es difon la hist貌ria del nostre patrimoni”, ha afegit el regidor d’Ordenaci贸 del Territori.

En aquest sentit, l’edil Rafa Sim贸 ha afegit que l’actuaci贸 s’emmarca dins de les inversions financerament sostenibles del 2016, que sumen en conjunt un pressupost de 8,7 milions. La restauraci贸 de les fa莽anes del Palau Municipal inclou el tractament d’煤ltima tecnologia, consolidaci贸 amb nanopart铆cules i neteja amb l脿ser de zones sensibles, com a pedres desgastades, cornises i balconades, capitells i ornaments florals. A m茅s, ha apuntat el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, tamb茅 es procedir脿 al canvi de fusteria de fusta per fusteria d’amb cort pont t猫rmic i protecci贸 de rajos ra茂m “per a millorar l’a茂llament de l’immoble i, per tant, millorar l’efici猫ncia energ猫tica”.

El projecte respon al principi de m脿xim respecte a l’edifici, a la seua arquitectura i a la seua repercussi贸 com a emblema de la ciutat, per a facilitar la seua percepci贸 com a lloc de trobada oberta i de comunicaci贸 entre els ciutadans i la instituci贸 municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.